Motiv HALUCINANT: Militarii ucraineni s-au predat proruşilor pentru că LE ERA FOAME

Militarii ucraineni care s-au predat miercuri insurgenţilor proruşi în localitatea Slaviansk, cu tot cu blindatele din dotare, se plâng că guvernul de la Kiev nu le-a dat nici măcar hrană în ultimele zile, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 14:33
Motiv HALUCINANT: Militarii ucraineni s-au predat proruşilor pentru că LE ERA FOAME

Militarii ucraineni care au trecut de partea insurgenţilor rusofoni la Slaviansk se plâng că guvernul de la Kiev nu le dă hrană.
     
Nu ne-au dat de trei zile să mâncăm în unitate. Dar aici primim mâncare. Pentru cine credeţi că vom lupta?„, a spus un soldat ucrainean în faţa unui reporter al agenţiei Reuters. De asemenea, el a justificat gestul său şi al colegilor săi de a trece de partea separatiştilor proruşi prin faptul că ei, militarii ucraineni, nu pot trage „împotriva propriului popor”.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a anunţat marţi lansarea unei „operaţiuni antiteroristeîmpotriva insurgenţilor separatişti rusofoni care au ocupat clădirile oficiale din mai multe localităţi situate în estul ţării, printre care şi Slaviansk, potrivit Agerpres.

Dar echipajele a cel puţin şase blindate ucrainene trimise să execute această misiune au ales miercuri să treacă de partea separatiştilor, vehicule militare de acest fel purtând drapelul rus fiind observate şi în oraşul învecinat, Kramatorsk.

Astfel, o coloană de militari ucraineni blocată de manifestanţi proruşi la Kramatorsk, în estul Ucrainei, a început miercuri să depună armele înainte de a face cale întoarsă, au afirmat jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului, potrivit Agerpres.

Militarii au demontat încărcătoarele armelor, care au fost strânse de un bărbat în uniformă, acesta prezentându-se ca fiind un reprezentant al grupărilor armate proruse din zonă. Şase alte blindate ale coloanei au fost confiscate de combatanţii proruşi pentru a se alătura apărării oraşului Slaviansk.
Armele ‘aflate sub controlul nostru, nu vor mai fi folosite împotriva poporului’, a afirmat bărbatul în uniformă, reprezentantul insurgenţilor proruşi.

Coloana, formată din 15 vehicule blindate uşoare, a fost oprită miercuri dimineaţa de manifestanţi proruşi în timp ce traversa Kramatorsk şi se îndrepta către Slaviansk, oraş emblematic controlat de sâmbătă de insurgenţi separatişti rusofoni.