MOTIVAREA ARESTĂRII: Oprescu a mulţumit când i-a fost dată MITA pentru lucrările de la palatul Mogoşoaia

Sorin Oprescu a mulțumit când i-a fost înmânată suma de 25.000 de euro și i s-a precizat că este pentru lucrări efectuate la Palatul Mogoșoaia, ceea ce demonstrează că el cunoștea proveniența ilicită a banilor, potrivit motivării arestării preventive a primarului Capitalei decisă de Tribunalul București.

16 sept. 2015, 14:23
MOTIVAREA ARESTĂRII: Oprescu a mulţumit când i-a fost dată MITA pentru lucrările de la palatul Mogoşoaia

Schimbul de replici dintre primar și cel care i-a înmânat suma de bani apare în interceptările de la dosar, conform aceleiași surse, informează Agerpres.

Că inculpatul cunoștea proveniența ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conținutul dialogului purtat cu Popa Bogdan Cornel, în locuința sa, când imediat după remiterea banilor, spunându-i-se ’25 de la Mogoșoaia’, reacția inculpatului a fost aceea de a spune ‘Da, da, da! Mulțam!’ (…). Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat în fața judecătorului că nu a auzit particula ‘Mogoșoaia’, întrucât la acel moment îl conducea spre ieșire pe doctorul (…), care venise în vizită„, se arată în motivare.

Explicația dată de Sorin Oprescu nu a fost considerată credibilă de instanță, care a apreciat că „informația primită de la denunțător: ’25 de la Mogoșoaia’ nu este deloc amplă, iar fraza este extrem de scurtă, pentru a putea fi asimilată în întregime, cu foarte multă ușurință„.

În plus, instanța a constatat că din probele de la dosar rezultă că Bogdan Popa a rostit acea frază în timp ce îi înmâna lui Oprescu punga de cadouri în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului „Da, da, da! Mulțam!” a venit cu promptitudine. De asemenea, s-a constatat că o vizită a doctorului despre care vorbea inculpatul nu a avut loc în acea seară.

Pe 7 septembrie, magistrații Tribunalului București au admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Măsura a fost contestată la Curtea de Apel București, care pe 14 septembrie a confirmat decizia primei instanțe.

CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu îi SUSPECTA pe Cămătari şi pe „Grenadă” că îi ajută pe procurori la anchetarea sa