Motive în plus ca să mănânci mai multe legume

O dieta bazata in special pe legume si pe mai putina carne este adoptata de tot mai multi oameni. In vreme ce dietele vegetariene si vegane sunt definite pe ceea ce exclud, o dieta bazata pe legume este definita pe ceea ce include – o multime de legume. Asta inseamna un consum din ce in ce mai mare de legume, fructe, fasole, mazare, linte, cereale integrale, nuci, alune si seminte in loc de carne si alimente procesate. Ai nevoie de mai multe motive pentru a adopta dieta bazata pe legume? Iata cateva motive in plus ca sa mananci mai multe legume.

24 nov. 2014, 21:29
Motive în plus ca să mănânci mai multe legume

Sunt benefice pentru sanatate

Mai multe studii au demonstrat ca un consum de alimente sarace in grasimi, o dieta bazata pe legume impreuna cu schimbari ale modului de viata nu doar ca opresc dezvoltarea bolilor de inima insa si inverseaza procesul. Alte cercetarii au aratat ca vegetarienii au un risc mai mic de a dezvolta diabet si de a se confrunta cu tensiune arteriala ridica.

In schimb, o alimentatie bazata pe care (de vita, porc, miel) este asociata cu cresterea riscului de a dezvolta cancer si boli cardiovasculare. Tocmai de aceea, Scoietatea Americana de lupta impotriva cancerului recomanda o dieta bogata in legume pentru prevenirea imbolnavirii de cancer. Iar un nou studiu a stabilit ca dieta formata in cea mai mare parte din carne cauzeaza dezvoltarea unor bacterii in tractul gastrointestinal care produc un component ce poate creste riscul de ateroscleroza.

CITESTE SI: Cum îţi înveţi bebeluşul să iubească legumele

Ajuta la pierderea in greutate

In cazul in care consumi o multime de legume – multe dintre ele avand intre 10 si 50 de calorii, sigur vei pierde in greutate. Daca alegi aceste produse in loc de alimentele de tip fast food, cele procesate si dulciurile, atunci dieta ta va contine mult mai putine calorii, iar tu te vei simti satul mult mai repede.

In plus, unele studii au aratat ca un consum de carne este asociat cu obezitatea.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro