Motive pentru care te simţi blocată la locul de muncă

Deși este normal să te lupți în timp ce începi să crești în cariera ta, este regretabil că ai conștientizat faptul că au apărut nemulțumirile. Chiar dacă mulți dintre noi avem momente în care suntem nemulțumiți la locul de muncă, există aceia dintre noi care ne simțim constant neîmpliniți.

RomaniaTV.net
21 dec. 2017, 10:13
Motive pentru care te simţi blocată la locul de muncă

Există mai multe motive pentru care oamenii se simt blocați la locul de muncă:

Te simți mult prea confortabilă

Nu este nicio problemă dacă lista de sarcini pentru această zi a fost lungă de două pagini – ați rezolvat deja totul și ai avut timp să ieși și la o cafea, să îți faci planurile de weekend și să vorbești cu cea mai bună prietenă. Poți da vina pentru abilitățile de gestionare a timpului sau pentru cei cinci ani de experiență, dar ești foarte eficient la locul de muncă. Atunci, care este singura ta nemulțumire? Confortabilitatea tinde să ducă la nemulțumire. Așadar, caută modalități prin care să crești și ia în considerare alte activități.

Citeşte şi Studiu: 55% dintre români sunt dispuşi să accepte un loc de muncă mai prost plătit, dar care să le ofere mai mult timp liber

Aptitudinile tale nu sunt la zi

Chiar dacă abilitățile tale ți-au adus acest loc de muncă, dorința ta de a învăța ceva nou este aceea de a crește. În timp ce nu trebuie să fii eficient în fiecare program creativ și fluent în două limbi, este o idee bună să faci mai multe cercetări în domeiul de lucru și să descoperi care programe și abilități pe care le poți învăța spre ajutorul tău. Prin hotărârea de a rămâne la curent cu noutățile din domeniul tău, vei deschide noi oportunități la locul de muncă și vor apărea noi șanse.

Nu te simți conectată la companie sau la echipa de lucru

Uneori nu e ceea ce faci, ci cum te simți când o faci. Indiferent dacă ești un inginer sau un antreprenor, există un sentiment de mândrie care vine cu găsirea scopului, fiind apreciat pentru aceasta. Mulți dintr noi nu suntem motivați la locul de mucă, pentru că lipsește pasiunea pentru munca depusă. Deși este posibil să nu ai locul de muncă visat (încă), reamintește-ți că trebuie să începi de undeva. Pe măsură ce vei continua căutarea, schimbă-ți modul de gândire, vorbește cu colegii și învață zilnic câte ceva despre activitățile curente, care te pot ajuta să prosperi pe viitor.

Aștepți momentul potrivit pentru a pleca

Ideea timpului potrivit este o explicație populară care alimentează scuzele noastre și ne mângâie temerile. Momentul potrivit este când decizi că este. Indiferent de ce te oprește să părăsești un mediu de lucru de care nu mai ești mulțumită, de tine depinde să faci pasul cel mare și să iei în considerare motivul real pentru care eziți. Odată ce ai găsit răspunsul la întrebările tale, alege unde vrei să mergi. În cele din urmă, viața nu este menită să se stabilească și nici tu nu ești.

Citeşte şi STUDIU. Trei din cinci angajaţi din România consideră că îşi pot găsi un job mai bun în mai puţin de trei luni

Nu știi încă ce îți dorești

În acest moment, știi că vei căuta un loc de muncă potrivit pentru tine, dar nu ai idee care ar fi acela. Fă-ți un plan solid, descoperă hobbu-uri noi, întâlnește noi oameni din diverse domenii și fii deschisă la diferite cariere. Cine ești, este deja cel mai mare avantaj și abilitatea de a descoperi locuri de muncă compatibile cu ce știi să faci. Acesta este modul în care vei deveni profesionistă.

Cum îţi găseşti un nou loc de muncă