Motive să dansezi indiferent de vârstă

Poate ca nu toata lumea se poate misca precum Mihai si Elwira Petre, insa oricine poate beneficia de pe urma dansului. Indiferent ca este vorba despre balet, tango ori doar un freestyle alaturi de prieteni, dansul ofera o multime de beneficii incredibile pentru sanatate.

01 iul. 2015, 20:05
Motive să dansezi indiferent de vârstă

Dansul si invatatul dansului activeaza centrul cognitiv al creierului si incurajeaza elasticitatea neurala. Asta inseamna ca neuronii sunt mai sanatosi si mai adaptabili, ceea ce inseamna o functie cognitiva mai buna pe masura ce inaintezi in varsta. In special la varsta a treia abilitatile si neuronii imbunatatite prin dans sunt extrem de importante pentru mentinerea functiilor memoriei. Este, de asemenea, una dintre putinele activitati fizice care protejeaza creierul impotriva dementei.

Imbunatateste starea de spirit

Ca orice alta forma de miscare dansul ajuta la eliberarea de hormoni in corp – endorfine – care te fac sa te simti bine. Fii atent insa, starea de bine generata de dans creeaza dependenta – in sensul bun al cuvantului. De asemenea, dansul imbunatateste postura, ceea ce este un plus dat fiind ca multi oameni isi petrec mai tot timpul in fata computerului. Iar o postura mai buna, in afara faptului ca te face sa pari mai atragator si increzator in fortele proprii, este corelata cu o imbunatatire a starii de spirit si a infatisarii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.