Motive serioase sa te apuci de sport

Miscarea este o componenta esentiala a unui stil de viata sanatos, cu beneficii importante atat la nivel fizic, cat si mental. Fie ca alegi sa practici un sport sau sa mergi la sala de fitness, fie iti place dansul sau optezi pentru plimbarile in aer liber ori cu bicicleta, activitatea fizica regulata face minuni la orice varsta. 

RomaniaTV.net
23 nov. 2014, 21:20
Motive serioase sa te apuci de sport

Iata 12 motive pentru care e bine sa lasi deoparte pretextele si sa incepi sa faci miscare de astazi:

1. Buna dispozitie
Esti morocanos? Atunci incepe chiar acum sa faci miscare! Exercitiile fizice te fac sa te simti fericit. Asta deoarece, in timpul antrenamentelor, organismul tau secreta endorfine, supranumite si „hormonii fericirii”. Vei incepe sa te simti mai bine in cateva minute, iar efectele activitatii fizice regulate pot dura o perioada lunga de timp.
2. Mai multa energie
Poate nu te-ai gandit la asta, dar, atunci cand iti folosesti energia pentru a face miscare, corpul tau primeste in schimb o rezerva reinnoita de energie. Cand esti obosit, ultimul lucru pe care vrei sa-l faci e sa depui efort, insa, daca faci sport regulat, starea initiala de sfarseala va disparea, iar tu vei fi mereu cu „bateriile” incarcate.
3. Un somn odihnitor
O rutina de exercitii fizice te va ajuta intotdeauna sa te odihnesti mai bine pe timpul noptii si sa adormi mai repede. Cu cat depui mai mult efort, cu atat somnul tau va avea o calitate mai buna.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.