Motivul halucinant pentru care Venezuela îi eliberează pe opozanţii preşedintelui Maduro: Sunt prea COSTISITORI

În total, 44 de opozanţi ai preşedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, au fost eliberaţi în trei zile la recomandarea Adunării Constituante, a anunţat luni o organizaţie neguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului.  Acest număr reprezintă numai 16% din totalul deţinuţilor politici, au precizat coordonatorii 

26 dec. 2017, 06:53

Dintre cei eliberaţi, opt au fost puşi în libertate luni, adăugându-se astfel celor 36 eliberaţi sâmbătă şi duminică în cadrul unei măsuri prezentate ca o detensionare a situaţiei cu ocazia Crăciunului.

„Între 23 şi 25 decembrie, au fost eliberate 44 de persoane. Este important de subliniat că acest număr reprezintă numai 16% din totalul deţinuţilor politici”, a declarat pentru AFP Alfredo Romero, coordonator al ONG-ului pentru apărarea drepturilor omului Foro Penal, informează Agerpres.

„Ceea ce interesează guvernul este să reducă numărul deţinuţilor politici pentru a diminua costul pe care îl reprezintă”, a continuat el, subliniind că „mai sunt 227 de deţinuţi politici, număr foarte ridicat pentru perioada Crăciunului”.

O comisie a Adunării Constituante a recomandat sâmbătă eliberarea a peste 80 de opozanţi politici, printre care unii închişi din 2014. Un prim grup de deţinuţi a fost eliberat în aceeaşi zi cu anunţul.

Preşedinta Adunării Constituante, Delcy Rodriguez, a spus că astfel ei vor putea „să îşi petreacă sărbătoarea Crăciunului împreună cu familia”, potrivit Agerpres.

Delcy Rodriguez se află în fruntea unei Comisii a Adevărului – înfiinţată de şeful statului -, având ca misiune să ancheteze mişcările de protest la adresa lui Nicolas Maduro în cursul cărora aceste persoane au fost arestate.