Motoarele diesel, pe cale de dispariţie în Europa. Volvo trece la producţia de maşini electrice

Publicat: Joi, 17 Mai 2018 09:21 // Actualizat: Joi, 17 Mai 2018 09:35 // Sursa: romaniatv.net

Îndepărtarea Europei de motoarele diesel prinde viteză. Compania Volvo Cars a anunţat că următorul model de sedan – S60 – pe care îl lansează nu va fi produs şi în variantă diesel ci doar în variantă electrică.

Noul model de sedan S60 va fi lansat în următoarele săptămâni şi va fi primul model al Volvo fără opţiunea de diesel, a transmis compania din Goteborg, Suedia.

În timp ce Toyota Motor şi Nissan Motor au decis să renunţe la motoarele diesel în contextul unei cereri scăzute, motoarele diesel au reprezentat 70% din businessul Volvo în Europa anul trecut. Pentru Toyota, a reprezentat doar 10%.

Viitorul nostru este electric şi nu vom continua să dezvoltăm o nouă generaţie de motoare diesel", a transmis Hakan Samuelsson, CEO al Volvo. „Vom înlocui maşinile care au doar motor pe combustie internă cu versiuni hybrid pe bază de petrol ca o opţiune de tranziţie în drumul spre electrificare totală".

Cererea pentru motoare diesel a scăzut de când compania Volkswagen a fost implicate în scandalul emisiilor care a devenit public în septembrie 2015.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
masini diesel maşini electrice Toyota Motor volvo
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6830
RON
16 Jan
noapte -3 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H