MRU: Ne bucurăm că nu vom da ochii cu delegaţia PSD la Cotroceni. Ponta, demisia! Urgent!

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, că PNL cere demisia lui Victor Ponta şi şi-a exprimat satisfacţia că liberalii nu vor sta la aceeaşi masă cu premierul, la consultările de la Cotroceni.

08 iun. 2015, 10:52
MRU: Ne bucurăm că nu vom da ochii cu delegaţia PSD la Cotroceni. Ponta, demisia! Urgent!

Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, spunând că românii nu vor să fie reprezentaţi de un „urmărit penal”.

„Victor Ponta, demisia! Urgent! Pentru că fiecare zi care trece este o zi gravă pentru statul român, pentru credibilitatea statului român (…). Suntem într-o situaţie fără precedent, iar calitatea de urmărit penal pe care o are premierul ne aduce în situaţia de a solicita demisia domniei sale şi redesenarea întregii calităţi a puterii în Parlament şi in Executiv.

Ne bucurăm că vom participa la consultările angajate de Administraţia Prezidenţială. Ne bucurăm totodată că nu vom da ochi în ochi cu delegaţia PSD, condusă de Victor Ponta, premierul urmărit penal al României. Neintersectarea noastră ne pune în stiuaţia de a fi consistenţi cu promisiunea făcută ieri: aceea de a nu fi alături la niciun proces politic şi la niciun dialog. 

Dl Ponta va rămâne foarte curând singur, şi în PSD, şi în coaliţia guvernbmantală, a declarat MRU. 

Ungureanu a mai arătat că graba cu care Victor Ponta a solicitat un vot rapid în privinţa ridicării imunităţii parlamentare arată „încercarea disperată de a rămâne la putere”.

„Se teme dl Ponta de mişcările de stradă, de protestele cetăţenilor României care nu doresc sa fie reperezentati de un urmărit penal”, a mai spus MRU.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS s-a răzgândit: cheamă separat Opoziţia la consultări. PNL a ameninţat cu BOICOTUL

Liderii partidelor parlamentare au fost invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări pe Strategia Națională de Apărare a Țării, însă, vineri seara, preşedintele Klaus Iohannis a admis că va lua în discuţie şi situaţia lui Victor Ponta. 

Deşi anunţate pentru ora 18.00 discuţiile cu liderii tuturor partidelor, Iohannis a decis să aibă discuţii separate cu partidele de la guvernare şi cu cele din opoziţie.

Astfel, consultările cu liderii partidelor coaliției de guvernare, PSD, UNPR şi PC, vor avea loc la 18,00 iar cele cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale, la ora 18,30.

Premierul Victor Ponta a confirmat, luni, că va merge la Cotroceni, la consultările cu Iohannis, după ce PNL a respins ideea prezenţei premierului la discuţii. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta merge la consultările de la Cotroceni

Liberalii au anunțat duminică, într-o conferință de presă, că nu mai recunosc legitimitatea premierului Victor Ponta, context în care vor boicota acțiuni care îl implică, exceptând moțiunea de cenzură și dezbaterea solicitării DNA în cazul său.

„PNL nu mai recunoaște legitimitatea lui Victor Ponta ca prim-ministru, cu excepția moțiunii de cenzură și discutarea în Cameră privind avizul la cererea DNA vom refuza să participăm la orice act politic care îl vizează pe Victor Ponta”, a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Premierul a fost chemat vineri dimineaţă la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.