MRU: Nu am renunţat DEFINITIV la candidatura pentru prezidenţiale

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PDL, a declarat, miercuri, că nu a renunţat definitiv la candidatura pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, însă a arătat că decizia privind prezidenţiabilul care intră în cursa pentru Cotroceni aparţine PNL şi PDL.

30 iul. 2014, 11:33
MRU: Nu am renunţat DEFINITIV la candidatura pentru prezidenţiale

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PDL, a declarat, la Adevărul Live, că, în procesul de desemnare a canddiatului dreptei la prezidenţiale, „nu contează sondajele”.

Aceasta este o poză de moment, un element de control al drumului, un jalon. Contează trei lucruri: profilul, voinţa partidelor şi susţinerea electorală. Se verifică cel mai bine pe trotuar ultima dintre ele. Preşedintele Băsescu spunea să te aşezi într-o staţie de autobuz, să vezi dacă eşti salutat. Ştiu de ce sunt capabil şi ce pot face. Partidele hotărărsc cine este candidatul şi ne supunem voinţei partidelor. Dacă nu ai militanţii, organizaţiile care sunt îndufleţite, care îţi duc mesajul în toate colţurile ţării, atunci degeaba. Când aceste trei elemente se suprapun în sens pozitiv, atunci ai de-a face cu un candidat viabil”, a spus MRU.

Deşi în sondajele PNL-PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului au intrat Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, MRU nu a renunţat la ideea candidaturii.

„Vedem ce se va întâmpla pe 4 august. Eu mă voi aşeza în spatele celui care va fi stabilit de partid (…) Nu am renunţat definitiv la candidatura la alegerile prezidenţiale, dar depinde de voinţa partidelor”, a precizat fostul premier.

MRU contestă desemnarea prezidenţiabilului pe baza sondajelor: Ne aflăm într-o situaţie nefericită

Ungureanu a mai arătat că are „o doză de respect” pentru Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, dar s-a declarat împotriva „meritului structural fără luptă”.

„Este ca în cazul bătăliilor reale. Nu obţii medalia pentru vitejie dacă ai lucrat la croitorie. Ponta ştie ce înseamnă partid. Aşa cum îl vedeţi la 40 de ani, a pornit de jos, din TSD. S-a instalat pe fondul renunţării lui Diaconescu la preşedinţia PSD şi s-a trezit preşedinte de partid printr-o voinţă cumulată, dar acesta a făcut muncă de partid. La sat îşi aduc aminte oamenii că l-au văzut cândva. Eu consider că un candidat viabil al dreptei nu poate câştiga nimic dacă aruncă voturi peste gard. Îmi pare rău că domnul Crin Antonescu nu a fost acolo. Ar fi fost un semn de unitate. Îmi pare rău că domnul Boc nu a fost la Convenţia PDL, chiar dacă s-ar fi opus fuziunii. Este bine că există arbitrii parţiali, care se gândesc şi la riscuri. Amândoi au fost preşedinţi de partid. Este o chestiune de respect pentru cei pe care i-ai condus. Este aceleaşi regret pe care îl am faţă de Tăriceanu. Dacă rămânea în PNL, era preşedintele PNL acum şi poate chiar şi prezidenţiabil. Am auzit asta chiar de la liberalii vechi. Mi-ar fi plăcut să am mandatul politic să stau de vorbă cu fiecare dintre ei. Nu am avut acest mandat politic”, a spus Ungureanu.

Vasile Blaga, despre candidatura lui MRU: Decizia e clară, mergem cu Predoiu. Viaţa e lungă, e loc pentru toţi