Mucenici moldoveneşti – Sfinţişori – la cuptor, însiropaţi

RomaniaTV.net vă prezintă cele mai delicioase reţete:

09 mart. 2018, 07:05
Mucenici moldoveneşti – Sfinţişori – la cuptor, însiropaţi

Mod de pregatire Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Intr-un bol mic adaugam drojdia si 3 linguri de lapte caldut, amestecam bine pana cand drojdia se dizolva, adaugam 3 lingurite de zahar si 2 linguri cu varf de faina, amestecam bine si lasam la dospit pentru 20 minutele la loc cald. Aceasta este maiaua.

Separat intr un vas incapator (lighean plastic) adaugam kilogramul de faina cernut, facem o gropita in mijloc si in ea adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si maiaua lasata la dospit.

Amestecam usor turnand treptat laptele,pana cand acesta se termina.

Apoi la fel de usor adaugam si uleiul framantand foarte bine aluatul (eu il bumbacesc si il trantesc ;)) )  circa 20 minute de la adaugarea uleiului. Obtinem un aluat usor lipicios si afanat pe care trebuie sa il lasam la dospit pentru minim o ora la loc cald.

Siropul se face astfel:

Se pune apa la fiert cu zaharul timp de 10 minute. Se opreste focul apoi se adauga cojile de portocala si esenta de lamaie/portocala. (Inainte de insiropare puteti scoate cojile de portocale.)

Dupa ce aluatul a crescut astfel incat sa isi dubleze volumul, ne ungem cu foarte putin ulei mainile si il mai framantam circa 2-3 minutele (ca sa iasa bulele de aer din aluat).

Formam bilute de aluat de marimea unui mar mai mic.

Rulam fiecare biluta intr un snur mai lung (nu trebuie sa fie perfect egal).

Acum fiecare poate da orice forma doreste mucenicului.

Puteti rula ambele capete in sens opus ca la sirene.

Puteti sa impartiti snurul in 2 parti egale pe care sa le impletiti apoi sa le rulati capetele la fel ca in imaginea de mai sus sau sa le asezati in forma cifrei 8.

Toate variantele de mai sus sunt la fel de usoare