Mugur Isărescu: Tensiunile politice n-au cum să ajute stabilitatea financiară. Bugetul este ambiţios

Tensiunile politice din ultimele zile „n-au cum să ajute stabilitatea financiară”, iar economia „îşi vede de treabă, numai să n-o punem la încercare”, a declarat marţi guvernatorul BNR Mugur Isărescu, după şedinţa de politică monetară a Consiliului de Administraţie al băncii centrale.

RomaniaTV.net
07 feb. 2017, 13:50
Mugur Isărescu: Tensiunile politice n-au cum să ajute stabilitatea financiară. Bugetul este ambiţios

„Mi-a plăcut cum a titrat astăzi un cotidian, că economia îşi vede de treabă. Important este să n-o punem la încercare”, a spus Mugur Isărescu, întrebat despre posibila influenţă a tensiunilor politice asupra economiei, potrivit Mediafax.

Referindu-se la proiectul de buget, guvernatorul BNR a spus că „este ambiţios pe partea de venituri, iar pe partea de cheltuieli este mai degrabă optimist”. „Construcţia bazată pe o menţinere a deficitului sub 3% din PIB ne ajută în menţinerea stabilităţii financiare şi monetare”, a precizat Mugur Isărescu.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis menţinerea dobânzii-cheie la 1,75% şi a rezerelor minime obligatorii la 12% în valută şi 8% în lei.

BNR menţine rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

Raportul asupra inflaţiei, adoptat azi de CA al BNR, va fi prezentat pe larg într-o conferinţă de presă programată pentru data de 9 februarie.