Mugur Mihăescu: „Am fost tratați ca sclavi, ca ghiocei, orice în raport cu partenerii noștri strategici”

Scandalul din jurul lui Bogdan Aurescu se adânceşte precum Canalul Bâstroe dragat de ucraineni. După Rareş Bogdan, şi AUR vine şi cere demisia imediată a ministrului de Externe.

13 mart. 2023, 23:56
Mugur Mihăescu: „Am fost tratați ca sclavi, ca ghiocei, orice în raport cu partenerii noștri strategici”

Mugur Mihăescu a intervenit în scandalul dintre Rareş Bogdan şi Bogdan Aurescu şi cere şi el demisia ministrului de Externe. „Am fost tratați ca sclavi, ca ghiocei, orice în raport cu partenerii noștri strategici. Am avut o postare cu Schengen cu 10 milioane de review-uri, au simțit că după 33 de ani suntem în ultimul strat al umilinței.

Dl Aurescu este doar unul intre cei care ne-au așezat pe stratul ăsta. Acum e dânsul, inaintea lui au fost alții și alții. Diaspora de ce votează cu noi (AUR, n.r.)? E simplu. Că s-au săturat. Pe lângă că sunt cel mai mare investitor din țara noastră – Diaspora. Ei, înainte, au fost refugiați…. 6 milioane avem, o țară, în timp de pace.

Bogdan Aurescu, replică acidă pentru Rareş Bogdan: „Nu mă interesează părerile lui. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”

Am cerut demisia lui Aurescu de pe 5 februarie. Acum cerem demisia nu numai a lui Aurescu, ci a unui sistem. Fraților, hai să ne unim într-o singură mișcare suverană. Pentru că la alegerile care vin va fi între România și colonie, între țară și provincie, între demnitate și sclavie.

Mă bucur că ne votează cei de afară. Eu vreau să ne voteze 50 la sută din afară, o alianță, ca să ne voteze. Să facem ca în 1918, în 1948, erau echipe întregi. Și atunci ne-am căpătat măreția de țară. Țara asta tânjește după măreție. Copiii aia plecați în partea cealaltă tânjesc să revină în țară, tânjesc după un sistem funcțional. Sistemele pe care ni le prezintă toți nu sunt sisteme funcționale.

Haideți să ne unim odată pentru totdeauna, să lăsăm vanitățile! Te unește ceva? Ideile te unesc? Să ne unească ideile!

Mă întreb: cer demisia unui om… Nu, eu cer demisia unui sistem, la AUR am cerut demisia sistemului. Și m-aș bucura nu numai Diaspora să fie 50 la sută, m-aș bucura ca românii să se trezească, să vină la vot”, a declarat actorul Mugur Mihăescu, luni seară, în emisiunea România Suverană.

Rareş Bogdan îi răspunde lui Bogdan Aurescu: Ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! Nu vă lăsaţi manipulaţi de agenţii dezinformării putiniste!

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan scrie, luni, pe Facebook, că ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile, el răspunzând, astfel, afirmaţiilor ministrului de Externe Bogdan Aurescu, care declarase că în plin război al Rusiei contra Ucrainei, Rareş Bogdan cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. ”Nu vă lăsaţi manipulaţi de agenţii dezinformării putiniste!”, spune Rareş Bogdan.

Eurodeputatul a venit cu o precizare la o postare de pe Facebook.    ”Precizare: ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! La această oră, ucrainenii lupta să-şi recupereze ţara, dar şi pentru a apăra UE! Nu vă lăsaţi manipulaţi de agenţii dezinformării putiniste!”, a spus Rareş Bogdan.

El mai afirmă că avem speranţe pentru fermierii români şi că pe 20 martie, la Bruxelles are loc Consiliul AGRIFISH (Agricultură şi Pescuit) şi s-ar putea să avem o propunere de răspuns la scrisoarea prin care România şi alte 5 state (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia) cer compensaţii pentru pierderile suferite de fermieri în urma războiului din Ucraina.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Suntem îngrijoraţi de recentul plan al Rusiei de a destabiliza Republica Moldova. E inacceptabilă retorica amenințătoare”

”În aceste zile se lucrează exact la prelucrarea cifrelor furnizate de semnatari, pentru a se propune un sistem compensatoriu. Deci la nivel tehnic se lucrează. Însă decizia este la nivel politic. Pe 23-24 martie are loc chiar un Consiliu European. Pe ordinea de zi provizorie figurează Ucraina, „Competitivitate şi piaţă unică” şi „Alte subiecte””, afirmă Bogdan.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan, care a afirmat că nu l-ar mai menţine în funcţie alături de alţi câţiva miniştri, inclusiv de la PSD. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.
„Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan declarase la Prima News, duminică seară, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

”Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema”, a mai declarat Rareş Bogdan.