Multe companii aleg să îşi răsplătească angajaţii cu ocazia zilei de 1 Iunie

În ultimii ani, companiile aleg, din ce în ce mai des, să îşi arate recunoştinţa faţă de angajaţi şi cu ocazia zilei de 1 iunie. Reprezentanţii companiilor aleg să ofere tichete cadou angajaţilor cu ocazia unor evenimente importante din viaţa acestora, cum este şi Ziua Copilului, pentru a-i motiva şi a le confirma valoarea contribuţiei lor la succesul organizaţiei din care fac parte. 

30 mai 2017, 09:41
Multe companii aleg să îşi răsplătească angajaţii cu ocazia zilei de 1 Iunie

Codul Fiscal intrat în vigoare în ianuarie 2016 a adus o serie de schimbări cu privire la regimul fiscal al tichetelor cadou. Dacă până în 2015 toate tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%, începând din 2016, acestea sunt neimpozabile în cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoană, dacă sunt oferite cu ocazii precum 8 martie, 1 Iunie, Paşte, Crăciun sau sărbători similare ale altor culte religioase. Totodată, pentru aceste evenimente, tichetele cadou sunt scutite şi de contribuţiile sociale obligatorii. Un alt avantaj al acordării tichetelor cadou pentru salariaţi este deductibilitatea acestora la calculul impozitului pe profit până la 5% din fondul de salarii.

În plus, regimul fiscal oferă posibilitatea acordării de tichete cadou neimpozabile, cu ocazia zilei 1 Iunie atât copiilor minori, cât şi tuturor salariaţilor, cu copii sau fără, dacă tichetele cadou pentru fiecare persoană se încadrează în suma de 150 de lei. Astfel, un salariat cu doi copii minori poate primi tichete cadou în valoare de 450 de lei, pentru care va fi scutit de impozit, iar compania este scutită de contribuţii sociale şi patronale. Valoarea rezultă din cei 150 de lei aferenţi lui şi alţi 150 de lei pentru fiecare copil.

Citeşte şi TICHETELE DE VACANŢĂ în pericol. De ce nu le poate acorda Guvernul de la 1 iulie

Tichetele cadou sunt o variantă simplă, elegantă şi modernă de recompensare a angajaţilor, aceştia putând să-şi aleagă cadoul mult dorit dintr-o varietate de produse şi servicii, fie că este vorba de cărţi, jucării, articole vestimentare şi încălţăminte, dar şi bijuterii, cosmetice, obiecte de mobilier şi decoraţiuni, electronice şi electrocasnice sau servicii de turism. 

Dincolo de beneficiile fiscale, tichetele cadou simplifică logistica cadourilor: de la alegere, achiziţie, până la sortare, împachetare, depozitare şi distribuţie, iar beneficiarii sunt puşi în valoare şi datorită personalizării tichetelor cu datele lor şi cu sigla companiei.