Muncitor mort sub un mal de pământ care s-a surpat peste el

Un bărbat de 58 de ani a murit miercuri, după ce a fost prins sub un mal de pământ surpat în timp ce executa lucrări la reţeaua de canalizare a localităţii Găvăneşti-Olt.

RomaniaTV.net
06 apr. 2016, 14:01
Muncitor mort sub un mal de pământ care s-a surpat peste el

Bărbatul a fot acoperit de pământ în timp ce lucra într-un canal adânc de 2 metri. La fața locului s-au deplasat o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, echipele de salvare l-au găsit pe bărbat acoperit de pământ până la nivelul brâului.

„Pompierii, împreună cu muncitorii prezenți la fața locului, au reușit să-l scoată pe bărbat din canalul cu înălțimea de circa doi metri și lățimea de 60 de centimetri, după aproximativ zece minute. Pacientul a fost preluat de echipajele medicale în stop cardio-respirator și au fost începute imediat manevrele de resuscitare. S-a executat resuscitare cardio-pulmonară aproximativ 30 de minute, fără rezultat favorabil”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, citat de gazetanoua.ro.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care vor stabili împrejurările în care s-a petrecut evenimentul. De asemenea, şi inspectorii de muncă din cadrul ITM Olt au deschis o anchetă pentru a vedea dacă bărbatul lucra cu forme legale şi dacă au fost respectate normele de securitate în muncă.