Muncitorii unei fabrici au primit un bonus de 30.000 de euro. „Am fost șocat să văd atâția bani în cont”

Muncitorii de la o fabrică de oțel din Belgia au avut o surpriză de proporții la începutul acestui weekend, când s-au trezit cu 30.000 de euro bonus în conturi, scrie BBC News.

RomaniaTV.net
12 nov. 2018, 15:10
Muncitorii unei fabrici au primit un bonus de 30.000 de euro. „Am fost șocat să văd atâția bani în cont”

Muncitorii aveau de primit un bonus de 100 de euro, însă din cauza unei greșeli au primit o sumă de 300 de ori mai mare. Mulți dintre ei și-au dat seama că este vorba despre o eroare, însă alții s-au grăbit să profite de bani și i-au folosit pentru a-și plăti datoriile sau, în alte cazuri, i-au jucat la cazinouri.

Compania cu sediul în Charleroi și-a cerut banii înapoi. Nu se știe deocamdată câți dintre cei 230 de muncitori ai companiei Thy-Marcinelle au primit bonusurile uriașe. Cei mai mulți dintre ei au salarii lunare de aproximativ 1.600 de euro.

„Am fost șocat să văd atâția bani în cont. Dar mi-era clar că este o greșeală, așa că nu m-am atins de ei. Mi-am luat salariul și am lăsat restul deoparte, ca măsură de precauție. Problema e că știu oameni care au cheltuit o parte din sumă. Știu că unii s-au dus la cazino, alții și-au plătit datorii, iar altora le-a fost retrasă suma imediat”, a declarat un muncitor.

Legea prevede ca în cazul în care se fac plăți în mod eronat, acestea trebuie rambursate obligatoriu.