Municipalitatea va demola două corpuri ale Spitalului „Victor Babeş” pentru construirea unui ambulatoriu

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat miercuri trecerea a două corpuri ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş” din domeniul public al Bucureştiului în domeniul privat pentru a putea fi demolate, fiind în stare avansată de degradare, în locul lor urmând să fie construit un ambulatoriu al spitalului.

19 iul. 2017, 15:29
Municipalitatea va demola două corpuri ale Spitalului „Victor Babeş” pentru construirea unui ambulatoriu

Potrivit proiectului de hotărâre, în cele două corpuri au fost o spălătorie şi, respectiv, vestiar, însă în prezent se află într-o stare avansată de degradare, iar pentru construirea unui ambulatoriu al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” este necesară demolarea lor.

Costurile lucrărilor de demolare vor fi suportate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) din supordinea Primăriei Capitalei.

La începutul lunii iunie, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre adăugat suplimentar pe ordinea de zi, potrivit căruia municipalitatea ar urma să construiască, în nouă luni, o policlinică la Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Tropicale „Victor Babeş”, costurile lucrărilor fiind de 1,6 milioane de euro, din bugetul municipalităţii,

Potrivit proiectului, policlinica ar urma să aibă 16 cabinete de consultaţii.

Spitalul Metropolitan va fi construit pe Şoseaua Pipera

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat atunci că este necesară construirea unui ambulatoriu pentru că Spitalul „Victor Babeş” este foarte aglomerat.

„Prin acest proiect ne dorim construirea unei policlinici a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, care să aibă în principal spaţii de tratament de scurtă durată şi cabinete de consultaţie. Durata de execuţie a lucrărilor este prevăzută să fie nouă luni şi ne propunem ca după începerea lucrărilor să avem în mai puţin de un an un ambulatoriu nou la Spitalul Babeş”, a susţinut Firea.

Potrivit proiectului de hotărâre privind „aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Construire Ambulatoriu Spital de Boli Infecţioase şi tropicale Victor Babeş”, policlinica ar urma să aibă 16 cabinete de consultaţii, trei saloane pentru spitalizare de zi, dintre care unul pentru copii şi două săli de aşteptare.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 1,6 milioane euro, iar sursa de finanţare este bugetul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin ASSMB.