Murdărie-n farmacie: Medicamente expirate, găsite printre excremente de şoareci

Cantităţi importante de medicamente expirate care erau vândute clienţilor au fost descoperite de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vaslui, într-o farmacie din judeţul Vaslui, unitatea fiind amendată cu suma de 10.000 de lei. Pe lângă medicamente, au fost descoperite şi cosmetice expirate alături de excremente de şoareci.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 06:44
Murdărie-n farmacie: Medicamente expirate, găsite printre excremente de şoareci

Potrivit Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vaslui (OJPC), medicamentele şi produsele cosmetice expirate au fost descoperite în urma unei sesizări telefonice făcută de către un client care a cumpărat de la acea farmacie din localitatea Ivăneşti suplimente alimentare expirate.

În urma controlului, comisarii OJPC au descoperit numeroase produse expirate expuse în raft pentru comercializarem cum ar fi calmante, sirop pentru copii, cereale pentru copii, praf de colici pentru bebeluşi, vaccin antigripal, pastile pentru alergii, precum şi numeroase suplimente alimentare.

„Deocamdată, nu ştim ce cantităţi de medicamente au fost vândute având în vedere că la firmă nu au fost găsite documentele privind intrările şi ieşirile de medicamente din farmacie. De asemenea, nu putem spune exact despre ce cantitate este vorba, urmând a se face o inventariere a tuturor produselor găsite expirate. Societatea în cauză a fost amendată cu 10.000 de lei şi are obligativitatea, conform legii, să distrugă acele produse farmaceutice expirate. Acest lucru se va putea face doar cu acordul Gărzii de Mediu Vaslui, instituţie care va dispune unde şi cum pot fi distruse respectivele medicamente”, a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul OJPC Vaslui, Ramona Sava.

Pe lângă aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei, OJPC Vaslui a sesizat organele abilitate ale statului – Poliţia, Garda Financiară, Garda de Mediu – pentru a vedea în ce condiţii funcţiona farmacia respectivă.