MUTARE-SURPRIZĂ. Prinţul Paul vrea să-i păcălească pe PROCURORI

Prinţul Paul face manevre ca să scape de prejudiciu şi să rămână doar cu acuzaţia de cumpărare de influenţă. Mai multe documente depuse de apărătorii lui Paul al României au ajuns la judecătorii care urmează să decidă dacă îl vor trimite în spatele gratiilor.

20 dec. 2015, 10:57
MUTARE-SURPRIZĂ. Prinţul Paul vrea să-i păcălească pe PROCURORI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat pentru luni luarea unei decizii privind cererea DNA de arestare preventivă a prinţului Paul, a lui Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roşu şi Claudiu Mateescu, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri din Ilfov. 

ICCJ a luat în discuţie vineri contestaţiile formulate de procurori după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins solicitarea DNA de arestare preventivă a persoanelor acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale şi va da luni o decizie definitivă.

Vineri, in sala de judecata, Paul de România a dat o declaratie in fata instantei. Prin avocatii sai a depus mai multe documente, prin care incearca sa scape de acuzatia ca s-a folosit de un bun care nu ii apartine. A depus pe masa celor trei judecatori un extras din Monitorul Oficial din 1948, raportul Administratorilor Bunurilor lui Carol al Doilea din 1946, o adresa cu raspuns de la Arhivele Statului. In raspunsul arhivelor se noteaza ca ei nu detin nicio hotarare a Curtii Supreme prin care sa se arate ca Ferma Baneasa a fost scoasa din proprietatea lui Carol. A depus toate actele pentru a demonstra ca e vorba de revendicarea unui bun ce ii apartine, adica vrea sa ramana doar cu acuzatia de cumparare de influenta, pe care oarecum o recunoaste.

Surse juduciare sustin ca procurorul de sedinta a spus ca „in conditiile acelor acte intelege sa nu mai sustina ca Ferma Baneasa este un bun ce nu ii apartine”. Astfel, prejudiciul de acum ar putea sa scada sau chiar sa dispara.