Mutarea preşedintelui Klaus Iohannis, la Vila Lac 2: întâlnire cu lideri liberali. Orban: Ne consultăm pe toate temele importante

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, miercuri, cu liderii PNL, în contextul finalizării audierii miniştrilor în comisiile din Parlament şi a nevoii de adoptare a unei strategii în vederea votului în plen.

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 07:14
Mutarea preşedintelui Klaus Iohannis, la Vila Lac 2: întâlnire cu lideri liberali. Orban: Ne consultăm pe toate temele importante

Întâlnirea are loc la ora 17.00, la Vila Lac 2, într-un format restrâns, cu doar câţiva lideri PNL, informează stiripesurse.ro. Printre cei care vor participa la întâlnire se numără președintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreședinții Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan și Raluca Turcan, precum și Dan Motreanu, respectiv Alina Gorghiu.

Premierul interimar Ludovic Orban a precizat miercuri că între şeful statului şi Guvernul pe care-l conduce există o relaţie de colaborare şi consultare pe toate temele importante în vederea adoptării „celor mai corecte soluţii”.

„Cunoaşteţi foarte bine că între preşedintele României şi Guvernul pe care-l conduc este o relaţie de colaborare, de parteneriat, în care ne consultăm pe toate temele importante, astfel încât să avem deciziile şi soluţiile cele mai corecte”, a declarat Ludovic Orban, referitor la întâlnirea programată cu şeful statului.

Social-democrații ar putea decide să nu fie prezenți sală pentru a asigura cvorumului ședinței, la învestirea Guvernului Orban II. Astfel, fără a putea fi dat votul de învestitură, social-democrații intenționează să prelungească procedura în Parlament, ceea ce ar duce şi la amânarea alegerilor anticipate.

Citeşte şi: Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles, unde au loc discuţii cu privire la bugetul viitor al Uniunii Europene