Apel DISPERAT făcut de NADIA COMĂNECI. „Este nevoie de o schimbare!”

Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă a României, a luat poziţie în scandalul momentului.

31 ian. 2018, 07:59
Apel DISPERAT făcut de NADIA COMĂNECI. „Este nevoie de o schimbare!”

Nadia Comăneci a declarat că sunt necesare „schimbări drastice” la Federaţia Americană de Gimnastică (USA Gymnastics), după scandalul abuzurilor sexuale comise de medicul lotului feminin Larry Nassar.

„Schimbări drastice sunt necesare la USA Gymnastics şi este nevoie de implementarea unor reguli pentru securitatea sportivelor”, a declarat Nadia Comăneci.

Întrebată ce schimbări are în vedere, ea a răspuns: „Pot doar să spun că este absolut necesară o schimbare, una care să pună mai presus de orice securitatea copiilor.”

Numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, star al JO de la Rio din 2016, au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale. Nassar,  în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat pentru agresiune sexuală. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual, iar medicul a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 175 de ani închisoare.

Campioane olimpice, precum Simon Biles şi Aly Raisman, au acuzat federaţia şi Comitetul Olimpic American că de-a lungul multor ani nu au reacţionat la plângerile depuse şi nu le-au protejat pe sportive. Consiliul de conducere al USA Gymnastics a demisionat, săptămâna trecută, la presiunea comitetului olimpic, iar autorităţile au început investigaţii în ambele foruri, în scandalul Nassar.

Pe 18 ianuarie, federaţia americană a anunţat încheierea colaborării cu centrul de gimnastică din cadrul fermei soţilor Bela şi Marta Karolyi, unde ar fi fost comise multe dintre abuzurile sexuale care l-au avut autor pe Nassar.