Nanotuburile de aur de 24K pot detecta şi distruge celulele canceroase

Nanotehnologia are deja multiple aplicații în zona industrială și în zona de telecomunicații. Dar cercetătorii de la Universitatea din Leeds au testat cu succes sute de nanotuburi de câțiva zecimi de microni diametru din aur de 24K care au depistat o mulțime de celule canceroase și le-au distrus.

16 feb. 2015, 12:35
Nanotuburile de aur de 24K pot detecta şi distruge celulele canceroase

Practic, nanotuburile pot absorbi frecvențe de lumină în infraroșu, care generează căldură și fac pielea umană translucidă în locul în care nanotuburile micronice intră în contact cu celulele canceroase. Următorul pas este o intervenție chirurgicală laparoscopică cu ajutorul unor fascicule ultrafine de laser setate pe diferite lungimi de undă pentru a distruge acele celule, scrie romanialibera.ro care citează eurekalert.org.

Citeşte şi Cancerul de col uterin. Semne şi simptome

Cercetătorii au utilizat fascicule cu o luminozitgate relativ scăzută pentru a depista tumori, în timp ce o luminozitate ridicată va încălzi tuburile suficient pentru a distruge celulele tumorale din apropiere.

Oamenii de știință au încercat doar această abordare care are o multitudine de avantaje. În afară de economia de timp, nanotuburile de aur pur pot intra și ieși din corpul uman fără riscuri și nu există efecte secundare precum in cazul chimioterapiei.

Citeşte şi Vitamina care omoară cancerul