Ştirea falsă care a înconjurul lumii: Pământul va fi în beznă, timp de 15 zile, în noiembrie

Ştirea că NASA ar fi anunţat că Pământul va fi în întuneric total, între 15 – 29 noiembrie 2016 a devenit virală. Oamenii de ştiiinţă au negat un astfel de eveniment astronomic.

27 oct. 2016, 07:58
Ştirea falsă care a înconjurul lumii: Pământul va fi în beznă, timp de 15 zile, în noiembrie

Specialiştii NASA ar fi susţinut că, începând cu 15 noiembrie, ora 3:00 a.m, până pe 30 noiembrie, ora 16:15 p.m, Pământul se va cufunda în întuneric cauzat de un eveniment astronomic între Venus și Jupiter. Imediat, ştirea a devenit virală pe reţelele de socializare.

Citeşte şi NASA anunţă „o surprinzătoare” descoperire pe Europa

„Venus va trece prin sud-vestul planetei Jupiter și va străluci de zece ori mai mult decât aceasta. Lumina lui Venus va încălzi substanța gazoasă din care este format Jupiter, cauzând o reacție masivă. Această reacție va aduce la eliminarea unei cantități mari de hidrogen în spațiul cosmic, care va intra în contact cu Soarele pe data de 15 noiembrie, ora 2:50 a.m.

Hidrogenul va cauza o explozie masivă pe suprafața Soarelui, care va duce la creșterea instantanee a temperaturii acestuia, cu 9.000 de grade Kelvin.

Exploziile îi vor da Soarelui o culoare bleu. Soarelui îi vor trebui 2 săptămâni să capete culoarea galbenă”, se precizează în ştire.

Citeşte şi Fenomen astronomic deosebit, vizibil cu ochiul liber duminică. Se aliniază cinci planete

Se mai arată că temperatura de pe suprafața Pământului va crește cu 8 grade Celsius și nu vor fi fenomene majore.

Ştirea a făcut înconjurul Internetului, dar a fost negată de oamenii de ştiinţă.