NASA a descoperit locul perfect pentru o colonie umană pe Lună

Noile cratere au fost identificate cu ajutorul imaginilor realizate de sonda Lunar Reconnaissance Orbiter deţinută de NASA. Micile cratere din zona polului nord a Lunii ar putea conţine apă, susţin specialiştii din cadrul NASA.

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 13:58
NASA a descoperit locul perfect pentru o colonie umană pe Lună

Tunelurile au fost realizate de activitatea vulcanică ce a avut loc pe Lună în urmă cu milioane de ani şi s-au format după ce lava ajunsă la suprafaţă s-a întărit. Craterele reprezintă zone de acces către o reţea de tuneluri uriaşă formate de lavă, în care astronauţii s-ar putea adăposti.

Anterior, cercetătorii au detectat 200 de tuneluri formate de lavă în regiunea ecuatorială a Lunii. Extremităţile acestora sunt diferite de craterele observate în mod obişnuit pe Lună, iar specialiştii sugerează că ar putea furniza în viitor adăpost oamenilor, potrivit descopera.ro.

Citeşte şi NASA a descoperit un sistem solar cu opt planete, ca al nostru, dar mult mai mic

”Avem un candidat bun la titlul de adăpost pentru viitorii astronauţi deoarece au o mărime, formă şi structură geologică bună,” a declarat principalul cercetător dr. Pascal Lee.

În afară de interesul comercial al călătoriilor cu echipaj către Lună, NASA cercetează satelitul natural şi datorită ordinului preşedintelui Donald Trump.