NASA a testat un vehicul revoluţionar. Se parchează lateral şi se învârte pe loc

NASA revoluţionează industria auto cu un vehicul electric, capabil să parcheze lateral şi să se învârtă pe loc. Totul, graţie roţilor sale care acţionează în mod independent. Vehiculul revoluţionar poate fi folosit ca mijloc de transport nu doar pe Pământ, ci şi pe alte planete.

17 apr. 2015, 07:48
NASA a testat un vehicul revoluţionar. Se parchează lateral şi se învârte pe loc

Vehiculul testat de NASA se învârte pe loc, se conduce singur şi se poate parca lateral în spaţii înguste. Este vorba despre revoluţionarul vehicul de la NASA, menit să ne ajute să ne deplasăm atât pe Pământ, cât şi în spaţiu. Mijlocul de transport, care atinge o viteză maximă de 70 de kilometri la oră, poate fi condus de la distanţă cu ajutorul unei telecomenzi.

Mai mult, roţile maşinii se învârt la 180 de grade. Modul de condus poate fi setat astfel încât toate cele patru roţi să se deplaseze într-o anumită direcţie.

Vehiculul cu două locuri poate fi manevrat cu ajutorul unui volan convenţional şi a unei pedale de acceleraţie. De aceea, cei de la NASA spun că este ideal pentru traficul aglomerat. Pentru plimbările prin oraş, autonomia bateriei, de 100 de kilometri, este suficientă.

Citeşte şi: NASA a testat un vehicul revoluţionar. Se parchează lateral şi se învârte pe loc