Năstase: Oare l-o fi sunat Băsescu pe Brădişteanu acum un an să vadă ce face fostul vecin?

Fostul prim-ministru Adrian Năstase ironizează pe blogul său implicarea preşedintelui Traian Băsescu în călătoria în Turcia a medicului Şerban Brădişteanu pentru a-l îngriji pe Florin Cioabă. Năstase se întreabă dacă preşedintele îl suna pe Brădişteanu să se intereseze de soarta fostului lui vecin şi atunci când acesta a ajuns la Spitalul Floreasca.

17 aug. 2013, 13:05
Năstase: Oare l-o fi sunat Băsescu pe Brădişteanu acum un an să vadă ce face fostul vecin?

Năstase nu este nemulţumit de faptul că Băsescu s-a preocupat de starea lui Cioabă, ci de faptul că a recurs chiar la medicul Şerban Brădişteanu. „Faptul că Băsescu a apelat la unul din cei mai buni chirurgi de inimă pentru a-l asista pe Cioabă, dincolo de unele raţiuni electorale, are un fundament uman. Mi  se pare însă incredibil faptul de a apela acum la un medic, anchetat şi trimis în judecată de către un apropiat – Daniel Morar – pentru asistenţă acordată unui alt pacient, e adevarat, adversar politic”, scrie Adrian Năstase.

Acesta face o comparaţia cu situaţia sa de după tentativa de sinucidere de anul trecut, cu o trimitere ironică la faptul că el şi cu Băsescu au fost cândva vecini. „Oare, în urmă cu un an, atunci când mă aflam la Spitalul Floreasca, l-o fi sunat Traian Băsescu pe Şerban Brădişteanu să vadă ce s-a întâmplat cu fostul lui vecin? Nu am informaţii în acest sens. Ştiu doar că a spus public că era vorba de o prefăcătorie, iar fostul său consilier, Monica Macovei, a cerut pedeapsa cu închisoarea pentru Brădişteanu pe motiv de “favorizare a infractorului”.”, afirmă fostul prim-ministru.

„S-o fi gândit, vreodată, Băsescu la starea de spirit a medicului ce trebuie să realizeze, zilnic, operaţii complicate pe inimă, ştiind că urmează să meargă la DNA sau la instanţă?”, se întreabă Adrian Năstase.

Victor Ponta l-a atacat dur pe preşedintele Traian Băsescu, după ce acesta a intervenit în cazul lui Florin Cioabă cerându-i medicului Şerban Brădişteanu să meargă în Turcia pentru a-l trata pe „regele romilor”. Ponta vorbeşte despre „nesimţirea” lui Băsescu de a-l suna pe medicul Brădişteanu, după dosarul penal care i-a fost făcut acestuia.

Aflat la Suceava, Ponta a comentat într-o manieră foarte brutală intervenţia lui Traian Băsescu la medicul Brădişteanu. „Deci Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia. Mă bucur că nu are termen la tribunal, că trebuia să meargă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar penal. Apropos de ticăloşie şi tupeu”, a spus primul-ministru.

Acesta a spus că telefonul dat de către Băsescu lui Brădişteanu denotă arată „nesimţire”. „După ce îi faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România mai ai şi nesimţirea să îl suni la telefon să îl rogi să meargă în Turcia”, a comentat Victor Ponta.

Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România.

„Este în comă indusă medicamentos, pentru a fi liniştit. Am făcut evaluarea, astăzi ar fi noi investigaţii. Starea sănătăţii este mult prea fragilă, adică organismul este fragil şi nu ar putea suporta o operaţie pe cord deschis”, a spus medicul Şerban Brădişteanu, după ce l-a evaluat, în Antalya, pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă.

Medicul a adăugat că Florin Cioabă trebuie reechilibrat şi abia apoi ar putea fi transportat la Bucureşti, pentru a fi operat.

Medicul Şerban Brădişteanu a punctat că a mers în Antalya atât la solicitarea familiei regelui Cioabă, cât şi la rugămintea preşedintelui Traian Băsescu. „Preşedintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau şi pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă”, a spus Brădişteanu, care a adăugat că toate costurile deplasării sale au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.

Şerban Brădişteanu a fost acuzat de procurorii DNA de favorizare a infractorului în cazul Adrian Năstase, infracţiunea fiind în legătură directă cu cele asimilate celor de corupţie. Concret, Brădişteanu este acuzat că, după ce fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii” şi a încercat să se sinucidă, „a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase Adrian”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

Anchetatorii au precizat că medicul Şerban Brădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în acea secţie, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de un alt doctor dintr-o altă secţie.

Brădişteanu mai este acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat.