Năstase. Români, nu uitaţi şi nu iertaţi

Publicat: Joi, 21 Iunie 2012 13:06 // Actualizat: Luni, 25 Iunie 2012 11:01 // Sursa: RTV.net

Pentru că toată lumea se sfieşte să scrie despre un om care suferă în spital, şi așteaptă cu sufletul la gură deznodământul telenovelei Năstase, am să încerc să fiu eu fiara lipsită de omenie care se repede să disece nefericirea distinsului profesor şi fost prim ministru al României. Nu de alta, dar am impresia că stăm toţi şi ne privim jenaţi, îndemnându-ne din priviri, fără ca vreunul să spună lucrurilor pe nume. Şi ele trebuie numite.

În timpul guvernării Năstase, subsemnatul a făcut presă economică. Motiv pentru care îmi amintesc perfect scandalurile, aroganțele, umilințele, hoția, dezmembrările, și, în general, sălbăticia jafurilor dintr-un regim care a organizat și instituționalizat corupția până în cel mai mic detaliu pe întreg teritoriul țării. Totul, sub o păturică din bănuți de la stat, foarte călduță, întinsă peste trupul întregii prese la orice semn de frison, un câine de pază amorțit cu ciolan tăvălit prin dolari și euro din firme de stat care aveau monopol pe piață și, deci, niciun motiv să plătească publicitate prin ziare.

Înțeleg foarte bine perversitatea mecanismului prin care un popor, umilit, furat, înjosit și ținut în ignoranță de o mână de gușați, varsă acum lacrimi de iertare pe trupul deloc muribund al unui om care, chipurile, a încercat să se sinucidă, ca un ofițer care a pierdut războiul, dar nu și onoarea.

Milă? Sigur, mi-e milă de omul Adrian Năstase, care zace în spital rănit. Deși un vânător care a mânuit toată viața arme de foc e destul de puțin probabil să nu se poată împușca în cap, să nu se poată sinucide. A nu se înțelege greșit, atrag doar atenția asupra unui detaliu care îmi pare puțin ciudat, nicidecum nu aș dori răul fizic al nimănui. În fine. În schimb, de prim ministrul Adrian Năstase, cel care a creat cea mai mare rețea de crimă organizată din istoria României, nu îmi este milă deloc. Și doi ani de pușcărie cred că este puțin.

Dragi români, știu că avem un suflet mare, și că uităm repede și iertăm ușor, la o lacrimă vărsată de Băsescu, la un glonte tras de Năstase. Dar de această dată, vă implor să nu uitați:

  • că guvernul Adrian Năstase a călcat în picioare Justiția, strivind-o sub călcâiul Rodicăi Stănoiu și aservind-o politic, ca pe un cățel. Acum urlă că în România Justiția este coruptă și aservită politic.
  • că guvernul Adrian Năstase a mituit presa, de fapt pe mahării ei, ceea ce a dus la o tăcere absolută în fața jafurilor de pe întreg teritoriul României.
  • că guvernul Adrian Năstase a demontat, părăginit, falimentat, vândut pe nimic toate companiile de stat, care ne aparțineau nouă, poporului român.
  • că guvernul Adrian Năstase a pripășit și promovat în cele mai înalte funcții oameni precum Rodica Stănoiu, Octav Cozmâncă, Marian Oprișan, Radu Mazăre, Șerban Mihăilescu (Michi Șpagă), Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu.
  • că guvernul Adrian Năstase a făcut să apară sau să prospere oameni de afaceri precum Ovidiu Tender, Sorin Ovidiu Vântu, Ioan Niculae, frații Micula, Culiță Tărâță, etc.
  • că guvernul Adrian Năstase nu era foarte interesat de proprietatea privată a românului.


Adrian Năstase se plânge că este o victimă politică. Ceea ce mă umple de tristețe și de scârbă. Nelson Mandela a fost o victimă politică. Corneliu Coposu a fost o victimă politică. Să nu facem greșeala să-l încadrăm pe Adrian Năstase în aceeași categorie, vă rog. Este îngrozitor de nedemn și nedrept față de cei care au suferit cu adevărat pentru convingerile lor și încrederea lor ÎN MAI BINE. Poate să-mi spună cineva, vă rog, care sunt convingerile pentru care este persecutat Adrian Năstase? Că ce încearcă să facă pentru binele țării, am avut deja ocazia să vedem.

Personal, cred că este un moment extrem de important în istoria post-decembristă a României. Este momentul în care a apărut CONSECINȚA. Consecința faptei, care a lipsit cu desăvârșire până acum. Adrian Năstase a îngenuncheat Justiția; acum, Justiția, cu alți oameni, dar același sistem pe care l-a dorit Adrian Năstase, pentru a fura liniștit împreună cu gealații, l-a îngenuncheat pe Adrian Năstase. Adrian Năstase a vrut mandat de cinci ani la președinție, pentru că se pregătea să fie președinte. Acum, de această pregătire a locului călduț se bucură un alt personaj care nu înțelege consecințele acțiunilor sale, Traian Băsescu. Altă consecință a unei acțiuni care i-a bubuit în nas.

Poate că, de acum încolo, politicienii vor fi puțin mai atenți. Pentru că instrumentele create cu atâta cinism se pot întoarce împotriva lor, Adrian Năstase este dovada foarte vie (tocmai am aflat că se simte bine) a acestui lucru. Atunci când te zbați prins în capcana creată de tine pentru alții, poate fi un mod neplăcut să-ți amintești de acțiunile care te-au condus acolo. Adrian Năstase, ca vânător încercat, ar trebui să știe asta.

PS: Nu înțeleg atitudinea PSD-ului, care face iar zid în jurul lui Năstase. Atitudine de tipul “e de-al nostru, nu i se poate întâmpla nimic”. În loc să spună “nu mai e de-al nostru, a decis JUSTIȚIA (nu-i așa, doamna Stănoiu?) că e un hoț. Asta e, a furat, mergem mai departe noi ăștia cinstiți. E chiar bine că am eliminat această problemă, ca un partid cinstit și pus pe fapte bune ce suntem”. Nu?

PPS: Abia aștept răzbunarea actualului guvern pe PDL. Sper să se epureze între ei. Dacă se apucă să hăituiască hoții din PDL, promit că peste 4 ani votez cu PDL. Ca să continuăm să asanăm societatea, dacă altfel nu se poate.

95 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adrian Năstase guvern nastase
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 ian 11:39
... 4 Nastase. Romani, nu uitati si nu iertati 204757 ...
06 nov 11:37
...pe Adrian Năstase. Însă nu în calitate de autor, ci de subiect. Astfel, la Categoria ”Opinie”, Năstase a ”bifat” Premiul 1 (”Năstase. Români, nu uitați și nu iertați”, autor Iulian Enache, text publicat pe rtv.net) și Premiul 3 (...
12 iul 14:14
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Patere quam ipse fecisti legem
12 iul 13:52
...alt="" width="431" height="343" /> Top stiri virale 1) Nastase. Romani, nu uitati si nu iertati Articolul prezinta situatia fostului premier Adrian Nastase. Sunt enumerate actiunile negative...
05 iul 01:59
Răspunde | Votează email 1 email
Geo
Nu uităm, dar iertăm, că altfel ajungem mai răi ca bestiile.
05 iul 01:57
Răspunde | Votează email 0 email
Ce tembeli
Terminaäi cu porcăriile...
28 iun 17:42
Răspunde | Votează email -4 email
AURA
comentariile astea pline de ura sunt specifice ,,pd.l.--istilor care acum se tavalesc pe jos de bucurie ,,,dar vom vedea ce vor zice cand primul ministru ponta va da la iveala rezultatele auditelor di toate ministerele si din unitatile bugetare mari ,,,se zvoneste dejas niste gauri de miliarde ,,,deci vor fi niste condamnati la puscarie sigur ,,,atatia bani se fura numai daca te crezi dumnezeu pe pamant ,,,,fiecare vita are ziua ei de sabat asa ca e bine sa nu va bucurati prea mult de raul lui nastase cand sunt mult abonati la detentie cu ani grei nu....doi ani ,,,din care va face o treime deci si pe urma va fi liberce a facut nastase sunt copilarii pe langa ce au facut mai marii ,,,p.d.l.--ului impreuna cu basescu si chiar amestecandu-si si familiile ,,,,
26 iun 19:30
Răspunde | Votează email 2 email
Con
Super fain, felicitari, tine-o tot asa, ai mai multi sustinatori decat iti poti inchipui.
25 iun 04:39
Răspunde | Votează email -3 email
Esti Praf
Aici flota, intereseaza-te ce a insemnat flota romana si ce flota am avut noi inainte ca basescu sa o vanda(cu o barca nu puteam fi a 2 a tara din europa), iar daca ramai la aceasi idee i-a te rog exemplul lui Nastase si trage-ti un glont in cap ca de cretini e plina romania.
24 iun 00:33
Răspunde | Votează email 3 email
Corect
Cu aceasta condamnare s-a creat un precedent. sa speram ca nu va fi ultima condamnare.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.6830
RON
17 Jan
noapte -3 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H