National.ro: „Frăţia judecătorilor”, pe mână cu „Clanul machidonilor”

De la clasa politica la mass media si de la opinia publica la societatea civila, toata Romania este acum pe cale sa cada intr-o noua capcana, demonizandu-i „in corpore” pe procurori si ridicandu-i in slavi pe judecatori. Insa ar putea sari din lac in put, de fapt din „Republica procurorilor” in „Fratia judecatorilor”, scrie Catalin Tache in National.ro.

02 nov. 2017, 08:45
National.ro: „Frăţia judecătorilor”, pe mână cu „Clanul machidonilor”

Deja „Republica procurorilor” se zguduie din temelii, un rol decisiv in demascarea actiunilor halucinante dupa care operau unii magistrati revenindu-i, desigur, „bietului” Mircea Negulescu „Portocala”. Cel care, dupa ce obisnuia sa inceapa audierea oricarui suspect fluturandu-i catusele prin fata, a ajuns acum sa se planga prin instante, cerand clementa, ca are in intretinere acasa doua pisicute pe care le-a neglijat in ultima vreme. De asemenea, un alt „stalp” de rezistenta a asa-numitei „Republici a procurorilor” face plangeri pe la CSM ca s-ar exercita presiuni asupra lui si el nu rezista la unele „apropouri” ale sefilor. Culmea, este vorba despre acelasi procuror Marin Nicolae care, cu ceva vreme in urma, descindea la sediul unei Universitati reputate din Bucuresti, batandu-le la randul lui „apropouri” zecilor de profesori universitari din Senatul USAMV ca-i va „salta cu autobuzul”, daca nu dau declaratii care sa-i fie pe plac!

Insa de la clasa politica la mass media si de la opinia publica la societatea civila, toata Romania este acum pe cale sa cada intr-o noua capcana, demonizandu-i „in corpore” pe procurori si ridicandu-i in slavi pe judecatori. Insa ar putea sari din lac in put, de fapt din „Republica procurorilor” in „Fratia judecatorilor”! Pentru ca, daca tot a venit vorba de bravadele procurorului Marin Nicolae in controversatul „Dosar Baneasa”, iata ca nici cu judecatorul unde poate inculpatii or fi crezut la inceput ca si-ar putea gasi dreptatea lucrurile nu stau mai bine. Mai mult, pe zi ce trece ies la iveala amanunte socante privind „portretul robot” al judecatorului  Corneliu Ioan Bogdan Tudoran, si nu ne referim aici neaparat la incapatanarea de a judeca tot el un proces prin care sa stabileasca de-abia acum, in civil, un pretins prejudiciu, desi pe aceeasi speta a condamnat deja in penal la ani grei de inchisoare mai multi inculpati, in frunte cu miliardarul Puiu Popoviciu. Iar „National” ridica incepand de astazi „batista” de pe „tambalul” judecatorului Corneliu Ioan Bogdan Tudoran, dezvaluirile actuale fiind doar varful unui iceberg infiorator, in fata caruia s-ar putea inclina pana si „statul paralel” sau retelele transpartinice. Pentru ca marea problema a Justitiei din Romania, pe langa influentele vadite ale serviciilor de informatii sau ale liderilor politici, este ca aici s-au format grupari aparte, cu o unitate de monolit si bazate pe apararea propriilor interese, precum temuta „Fratie a judecatorilor” de la Curtea de Apel Bucuresti sau de la alte instante din tara…

Citeşte mai mult pe National.ro