NATO cere Rusiei să îşi retragă trupele din Georgia

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a cerut, miercuri, Rusiei să-şi retragă trupele din Georgia, adăugând că Alianţa Nord-Atlantică va căuta să aprofundeze cooperarea cu Georgia, mai ales în Marea Neagră, se arată într-un comunicat al NATO.

07 dec. 2017, 05:10
NATO cere Rusiei să îşi retragă trupele din Georgia

Miniştrii de Externe ai statelor NATO au avut zilele acestea o serie de şedinţe de lucru, în urma cărora au confirmat sprijinul pentru o eventuală aderare a Georgiei la NATO.

”Alianţa este pe deplin angajată să ofere Georgiei sfaturi şi instrumentele necesare pentru a obţine o eventuală aderare la NATO. Suntem preocupaţi de aprofundarea relaţiilor dintre Rusia şi grupările din Abhazia şi Osetia de Sud. Facem apel la Rusia să înceteze recunoaşterea acestor regiuni şi să-şi retragă forţele de pe teritoriul georgian”, a precizat Stoltenberg.

”Suntem foarte, foarte favorabili unei consolidări a cooperării cu gărzile de coastă georgiene, printr-un schimb de informaţii, pentru că Marea Neagră este de o importanţă deosebită pentru Georgia, dar şi pentru NATO. Am observat o prezenţă sporită a Rusiei în Marea Neagră şi observăm o creştere a prezenţei militare ruse în Crimeea”, a afirmat Stoltenberg.