NATO nu vrea ca Statele Unite să intervină militar în Coreea de Nord

Alianţa Nord-Atlantică se opune unei intervenţii militare a Statelor Unite în Coreea de Nord, întrucât ar avea "consecinţe devastatoare", afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse.

13 oct. 2017, 14:30
NATO nu vrea ca Statele Unite să intervină militar în Coreea de Nord

Referindu-se la retorica beligerantă a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, faţă de Coreea de Nord, Jens Stoltenberg a afirmat, potrivit cotidianului Le Figaro: „Utilizarea forţei ar avea consecinţe devastatoare, eu cred că nimeni nu vrea acest lucru”, informează Mediafax.

„Statele Unite au dreptul de a se apăra şi de a-şi apăra aliaţii, dar, în acelaşi timp, sunt convins că nimeni nu vrea o soluţie militară”, a adăugat secretarul general NATO.

Citeşte şi Un submarin nuclear al Statelor Unite a ajuns în Coreea de Sud. Marina americană susţine că este vorba despre o vizită de rutină

„Sunt necesare presiuni economice puternice asupra Coreei de Nord, trebuie folosite în continuare mijloacele politice şi diplomatice disponibile, pentru că ceea ce fac liderii nord-coreeni acum este periculos şi constituie o ameninţare de nivel mondial, care necesită o reacţie la nivel mondial”, a subliniat Stoltenberg.