NATO se pregăteşte de RĂZBOI. „Nu vom ezita să luăm măsuri pentru apărarea aliaţilor”

Alianţa Nord-Atlantică este gata ca, în cazul în care va fi nevoie, să adopte noi măsuri pentru asigurarea apărării colective a statelor ei membre, a declarat marţi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în contextul situaţiei tensionate din Ucraina.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 18:23
NATO se pregăteşte de RĂZBOI. „Nu vom ezita să luăm măsuri pentru apărarea aliaţilor”

‘În cazul în care va fi nevoie, vom lua fără ezitare măsuri suplimentare pentru asigurarea apărării efective a membrilor NATO’, a afirmat Rasmussen după întâlnirea desfăşurată la Bruxelles între membrii Consiliului Nord-Atlantic şi premierul japonez Shinzo Abe.

Secretarul general al NATO a amintit că, în legătură cu situaţia din Ucraina, NATO a întărit deja misiunea de poliţie aeriană în statele baltice şi a efectuat zboruri de supraveghere cu avioane AWACS deasupra Poloniei şi României.

„Aţi văzut o întărire a prezenţei maritime (nave NATO) în Marea Neagră. Vom disloca nave şi în Marea Baltică. În acest fel, aţi observat mai multe avioane în aer, mai multe nave pe mare şi desfăşurarea de militari pe uscat”, a mai afirmat Anders Fogh Rasmussen, conform agenţiei de presă ruse.