NATO susţine că NU EXISTĂ o RETRAGERE semnificativă a trupelor RUSE de la graniţa cu Ucraina

NATO nu observă încă semne ale unei retrageri semnificative a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina, a declarat miercuri generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate în Europa, potrivit Interfax-Ukraina, citată de Agerpres.

15 oct. 2014, 15:39
NATO susţine că NU EXISTĂ o RETRAGERE semnificativă a trupelor RUSE de la graniţa cu Ucraina

NATO nu observă semne ale unei retrageri semnificative a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina. ‘Noi am salutat retragerea trupelor ruse de la graniţa (cu Ucraina), dar până acum nu am observat mişcări semnificative (ale forţelor ruse)’, a afirmat generalul Philip Breedlove, potrivit sursei citate, scrie Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la sfârşitul săptămânii trecute retragerea în cazărmi a trupelor ruse dislocate pe timpul verii pentru manevre în regiunea Rostov, situată în vecinătatea regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Citeşte şi Trupele RUSE au început să se RETRAGĂ de la graniţa cu Ucraina

Ordinul Kremlinului, ce vizează 17.600 de soldaţi, intervine în contextul în care Vladimir Putin ar urma să aibă zilele următoare o întrevedere cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, cu ocazia summitului UE-Asia de la Milano.

Citeşte şi Putin a ordonat retragerea trupelor ruseşti de la graniţa cu Ucraina

Secretarul de stat american John Kerry declara marţi la Paris, după o întâlnire cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, că trupele ruse au început să se retragă din Ucraina şi din zona de frontieră. Ulterior, surse din Departamentul de Stat al SUA au indicat că John Kerry s-a referit la retragerea trupelor din interiorul Ucrainei /unde Moscova nu a recunoscut niciodată trimiterea de trupe/, dar de asemenea şi din zona situată în partea rusă a frontierei.