NATO trebuie să îşi CONSOLIDEZE PREZENŢA în Marea Mediterană

Şeful Statului Major interarme american, Martin Dempsey, intenţionează să le propună omologilor săi din cadrul NATO consolidarea prezenţei militare a Alianţei în ţările mediteranene, după cum informează site-ul Defense News, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 11:30
NATO trebuie să îşi CONSOLIDEZE PREZENŢA în Marea Mediterană

‘Recomandarea mea este că ‘flancul sudic’ merită mult mai multă atenţie din partea NATO decât are astăzi’, a indicat Dempsey, cu câteva zile înainte de o reuniune a miniştrilor apărării din statele NATO, la Bruxelles.

În opinia sa, problemele care se propagă spre regiunea mediteraneană dinspre Orientul Mijlociu şi Africa de Nord sunt susceptibile să aibă un impact important pe continentul european pe ansamblu.

Citeşte şi Ne pregătim de Al Treilea Război Mondial? Ce le-a transmis şeful NATO oficialilor români VIDEO

În acest context, Alianţa este preocupată de faptul că multe ţări din Europa de Sud, grav afectate de criza financiară, sunt nevoite să-şi reducă cheltuielile militare, indică site-ul menţionat, informează Agerpres.

În luna aprilie, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, le-a cerut deja membrilor europeni ai organizaţiei să suplimenteze bugetele militare pentru a răspunde la ‘agresiunea ilegală’ a Rusiei în Ucraina.