Natura face lucruri ciudate: Piatra care fumează o ţigară în cinci minute

Fumător înveterat şi colecţionar de pietre în acelaşi timp, un chinez se laudă cu o piatră care poate să "inhaleze" o ţigară aprinsă în numai cinci minute, întocmai ca un om.

20 feb. 2013, 11:56
Natura face lucruri ciudate: Piatra care fumează o ţigară în cinci minute

Luo Yuanshui este un chinez care se poate lăuda că are în colecţia lui o piatră  rară ce poate „inhala” în numai cinci minute fumul de la o ţigară întreagă, obişnuită, cu filtru, dezvăluie Daily Mail.

Piatra „dependentă” de nicotină are 2,2 kilograme şi este de culoare galben-portocalie. Luo spune că a găsit-o în munţii Shangyou, din China. Primul instinct al colecţionarului a fost să găsească o gaură în piatră şi să „îi ofere” acesteia o ţigară aprinsă, să vadă dacă are aceeaşi pasiune pentru fumat ca şi el.

Chinezul a avut o surpriză plăcută să vadă că piatra este una „de-a lui”. Roca a „inhalat” fumul unei ţigări întregi în mai puţin de 5 minute, ceea ce înseamnă, după cum explică Luo, că este o piatră „fumătoare”. Criteriul aplicat de el pentru a testa piatra este acela că o ţigară  arde singură, fără ca fumătorul să tragă din ea, în 6 minute, şi nu în mai puţin de 5 minute cum s-a întâmplat cu ţigara pe care i-a oferit-o pietrei.

Acest experiment arată că piatra a reuşit, într-adevăr, să absoarbă fumul de ţigară. În plus, ca o coincidenţă, forma pietrei sugerează capul unui bărbat. Luo i-a montat în faţă şi o scrumieră şi a pus-o în colecţia sa de-acasă, unde curioşii pot să vină să o viziteze, asistând, bineînţeles, şi la spectacolul fumatului.