Naufragiu în largul Libiei: Cel puţin şapte persoane au murit

Cel puțin șapte persoane au murit în naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți în largul coastei libiene, a anunțat miercuri marina italiană, care a reușit să salveze în jur de 500 de migranți, informează AFP. Bilanțul s-ar putea agrava, a comunicat marina italiană, precizând că 'operațiunile de securitate vor continua'.

RomaniaTV.net
25 mai 2016, 17:18
Naufragiu în largul Libiei: Cel puţin şapte persoane au murit

Miercuri dimineața, ‘nava de patrulare Bettica a marinei italiene, în cadrul activității sale de supraveghere maritimă a canalului Sicilia, a reperat în largul coastei libiene o barcă ce naviga cu precaritate, cu numeroase persoane la bord’. La scurt timp după, ambarcațiunea a naufragiat din cauza numărului prea mare de persoane aflate la bord și a instabilității.

Nava Bettica s-a apropiat imediat de vas și a lansat la apă bărci de salvare, precum și veste de salvare, persoanelor căzute în apă, în timp ce fregata Bergamini, și ea la fața locului, și-a trimis elicopterul și mijloace navale pentru a-i ajuta.

‘Pentru moment (la orele locale 13:00, 11:00 GMT), circa 500 de migranți au fost salvați, șapte trupuri neînsuflețite au fost recuperate și urcate la bordul navei Bettica’, precizează marina italiană.

Citeşte şi Numărul imigranţilor înecaţi în Mediterana, controversat. Supravieţuitorii susţin că sunt 500 de morţi. ONU nu confirmă

Potrivit ultimelor cifre ale Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR), combinate cu cele ale serviciilor de salvare italiene, circa 400 de persoane au ajuns pe coasta italiană de la începutul anului.

De la începutul anului, 1.370 de migranți și refugiați și-au pierdut viața încercând să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană, cu 24% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut (1.792), a anunțat marți Organizația Internațională pentru Migrație.

În timpul ultimelor 48 de ore, circa 5.600 de persoane au fost salvate în largul Libiei, a anunțat marți paza de coastă italiană.