Naufragiul Costa Concordia: Căpitanul navei de croazieră a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Căpitanul italian al vasului de croazieră Costa Concordia a fost condamnat de către o instanţă italiană la 16 ani de închisoare.

12 mai 2017, 18:25

Căpitanul de pe Costa Concordia, Francesco Schettino, în vârstă de 56 de ani, a primit pedeapsa cu închisoarea, făcându-se vinovat de naufragiul vasului de croazieră în 2012, în apropierea unei insulei, tragedie soldată cu 32 de morţi.

Schettino a fost găsit vinovat de naufragiu în 2015, aflâdu-se că şi-a părăsit nava care se scufunda, fără să ia vreo măsură pentru salvarea pasagerilor de pe vasul care se scufunda.

Schettino a fost trimis în închisoare în orele imediat următoare pronunţării deciziei de condamnare dată de către judecătorii italieni.

Francesco Schettino se afla la comanda vasului de croazieră pe care se aflau peste 4.200 de pasageri şi membri ai echipajului în data de 13 ianuarie 2012, când nava a eşuat în apropierea coastelor Insulei Giglio, din Toscana şi s-a răsturnat pe o parte, scufundându-se pe o parte.

Anchetatorii au criticat modul în care căpitanul a gestionat dezastrul, acuzându-l că a adus o asemenea navă, lungă de 290 de metri, prea aproape de ţărm.