Navigaţia în porturile Midia şi Constanţa, suspendată din cauza furtunii

Manevrele de navigație în porturile maritime Midia-Năvodari, Constanța Nord și Sud și tranzitul prin Ecluza Agigea, pentru portul fluvio-maritim Agigea, au fost din nou suspendate marți după-amiază, de la ora 15,00, după intensificarea vântului.

10 ian. 2017, 15:09
Navigaţia în porturile Midia şi Constanţa, suspendată din cauza furtunii

Directorul Căpităniei Zonale Constanța, Alexandru Mezei, a declarat pentru AGEPRES că au fost transmise avizări atât către comandanții navelor aflate în radele interioare și exterioare porturilor maritime românești și către cele acostate la dană pentru a pregăti navele și echipajele să întâmpine furtuna violentă ce va afecta zona Dobrogei, începând din această după amiază.

În acest context, și președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Horia Țuțuianu, a transmis un apel public către locuitorii județului să-și ia măsuri de precauție și să să evite deplasările pe șosele și în aer liber, pe parcursul codului galben de lapoviță și polei și pe timpul celui portocaliu de viscol și ninsoare, ce va intra în vigoare în seara de marți, 10 decembrie.

‘Nu porniți la drum decât în situații de urgență! Dacă sunteți obligați să va deplasați va rog să aveți mașinile echipate corespunzător condițiilor de iarnă, să aveți alimente și apă precum și rezerve de combustibil ! Prioritate au intervențiile pentru salvarea vieților oamenilor și pentru a limita riscurile solicit primarilor să asigure internarea în unitățile spitalicești, arondate fiecărei localități, a femeilor însărcinate în ultimul trimestru și a pacienților cu afecțiuni grave pentru a preveni situațiile ce pot pune în pericol viața oamenilor’, se arată în mesajul transmis de Horia Țuțuianu.

Președintele CJ Constanța a mai anunțat că a cerut reprezentanților companiei E-Distribuție Dobrogea să se mobilizeze și să suplimenteze echipele de intervenție pentru a remedia în regim de urgență avariile ce vor apărea la rețeaua de distribuție a energiei electrice.