Neacşu, reales liderul deputaţilor PSD. Simona Bucura, numită purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu va fi purtătorul de cuvânt al grupului social-democraților de la Cameră, a anunțat luni președintele interimar al partidului, Liviu Dragnea. Totodată, deputaţii PSD l-au reales luni pe Marian Neacşu în fruntea grupului parlamentar.

31 aug. 2015, 17:18
Neacşu, reales liderul deputaţilor PSD. Simona Bucura, numită purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar

Grupul PSD de la Camera Deputaţilor a hotărât să aibă un purtător de cuvânt. Este colega noastră de la Argeș, doamna Simona Bucura, și am cerut să lucreze foarte strâns cu doamna Gabi Firea, care este purtător de cuvânt la grupul senatorilor PSD și la partid”, a precizat Dragnea, după întâlnirea conducerii partidului cu deputații social-democrați, menționând că la ședință a participat și noul lider al grupului PSD din Senat, Mihai Fifor.

Citeşte şi: Dragnea: Nu ne PERMITEM ca legile importante să NU FIE ASUMATE de toate partidele. Putem lucra mai EFICIENT

El a anunțat că miercuri o să aibă o întâlnire cu cele două colege pentru o „structurare mai bună” a comunicării.

Liderul PSD a menționat că le-a vorbit colegilor de la Cameră despre prioritățile legislative care au fost anunțate public, precizând că a insistat pe ideea unei mai bune colaborări între cele două grupuri parlamentare.

„Mă interesează foarte mult o mai bună colaborare între grupul parlamentar PSD de la Camera Deputaţilor şi cel de la Senat. Acesta a fost şi motivul pentru care noul lider al senatorilor PSD (n.r. Mihai Fifor) a fost prezent la şedinţa grupului de la Camera Deputaţilor. Ei au stabilit un sistem de comunicare mai bun, mai eficient între ambele grupuri. Ambii sunt membri PSD şi de aceea trebuie să existe o coerenţă în circuitul legislativ„, a spus Dragnea.

Totodată, Marian Neacşu a fost reales în fruntea grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, a anunţat liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a precizat că şi restul actualilor membri din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au fost reconfirmaţi în funcţie.

PSD este reprezentat în Biroul Permanent de Florin Iordache, Gabriel Vlase, Rodica Nassar, Marcel Ciolacu, Laurenţiu Chirvăsuţa (din partea UNPR) şi Mircea Drăghici.

Împărţirea funcţiilor va avea loc marţi, în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, odată cu începerea sesiunii ordinare.

În plus, la finalul şedinţei, Liviu Dragnea a arătat că s-a căzut de acord ca cei care au puncte de vedere pe care urmează să le exprime public, atât din rândul parlamentarilor, cât și din Guvern, să aibă expertiză în domeniile respective.

Citeşte şi: Dragnea: Nu vreau un RĂZBOI cu orice PREŢ cu Iohannis. Vreau să fac CADOU României acest CLIMAT politic

„Este important pentru cetățeni să afle de la cei care gestionează anumite domenii ceea ce fac pentru ei”, a adăugat acesta la finalul şedinţei grupului deputaţilor PSD.

Totodată, președintele interimar al PSD a spus că a fost stabilit programul pentru zilele următoare, astfel joi ar trebui să fie dat votul final pe Codul fiscal, pentru a fi trimis la promulgare cel mai târziu duminică.