Neculai Onţanu i-a propus primarului Capitalei realizarea unor contracte individuale între RADET şi locatari

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a propus, marți, în cadrul unei întâlniri cu primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, ca RADET să realizeze contracte individuale cu fiecare locatar.

RomaniaTV.net
15 dec. 2015, 11:02
Neculai Onţanu i-a propus primarului Capitalei realizarea unor contracte individuale între RADET şi locatari

Am ridicat o problemă foarte importantă și anume aceea că sunt oameni care, deși au bani, nu își plătesc datoriile către asociație și atunci sunt blocuri care sunt debranșate de la căldură, ceea ce este anormal. Am cerut ca RADET să înceapă un program urgent, ca să realizeze contracte individuale cu fiecare locatar în parte. (…) Nu este normal ca aceia care plătesc să fie debranșați de la căldură„, a declarat Neculai Onțanu, potrivit Agerpres.

El și-a exprimat convingerea că primarul general va începe o discuție cu RADET în vederea demarării unui program pentru realizarea de contracte individuale, cu fiecare consumator. Potrivit primarului sectorului 2, în cazul în care există persoane care se confruntă cu dificultăți financiare, administrația locală poate interveni, sprijinind aceste cazuri sociale în baza Legii 416.

Primarul general s-a interesat la RADET, era o idee să înceapă (acest proiect — n.r.) acum câțiva ani de zile, nu a început, a fost blocat la timpul respectiv. Cu siguranță că — fiind o problemă reală a bucureștenilor — este un proiect absolut obligatoriu, care trebuie început cât mai urgent„, a spus Onțanu.

Neculai Onțanu a apreciat drept foarte utilă ideea organizării unor întâlniri între primarul general și primarii de sector, lunar sau ori de câte ori va fi nevoie.

E o idee foarte bună a primarului general, s-a stabilit ca o dată pe lună sau ori de câte ori va fi nevoie să organizăm astfel de întâlniri. (…) S-a dovedit că aceste întâlniri sunt foarte utile. S-au discutat probleme legate de programul de deszăpezire, de protecția persoanelor fără adăpost, colaborarea dintre municipalitate și primăriile de sector, care este absolut necesară„, a precizat Onțanu, după întâlnirea lui Sava cu primarii de sector.