Neglijenţă CRASĂ la spitalul din Constanţa. Un pacient şi-a luat pastilele cu DEZINFECTANT în loc de apă

Un pacient internat la secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Constanţa a fost la un pas de moarte după ce a băut dezinfectant în loc de apă. Totul ar fi pornit de la o sticlă cu dezinfectant, uitată pe noptiera pacientului de către o infirmieră care a făcut curăţenie în salon.

28 aug. 2014, 09:49
Neglijenţă CRASĂ la spitalul din Constanţa. Un pacient şi-a luat pastilele cu DEZINFECTANT în loc de apă

Colegii de salon ai pacientului au declarat că bărbatul a băut „otravă” din cauza unei infirmiere care a pus dezinfectant într-o sticlă de plastic, pe care a uitat-o pe noptiera bolnavului. Ei susţin că, ulterior, o asistentă i-ar fi dat bolnavului medicamentele cu soluţia din sticlă, neştiind că, în loc de apă, în recipient era dezinfectant, potrivit cugetliber.ro.

Vezi şi: STRIGĂTOR LA CER! Tânăr de 21 de ani în comă profundă, plimbat o noapte întreagă între două spitale

Conducerea spitalului susţine că nu a avut cunoştinţă de acest caz şi, culmea, că a aflat de „întâmplarea nefericită” din presă. „Nu mi s-a adus la cunoştinţă niciun incident care să fi avut loc în cadrul secţiei de cardiologie, deci nu pot da informaţii în acest sens„, a declarat managerul spitalului, Dănuţ Căpăţână.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa are o cu totul altă variantă a incidentului. „În timpul orelor de vizită, pentru că a fost foarte mare aglomeraţie pe secţie, pacienţii fiind vizitaţi de aparţinători, se pare că cineva a pus un recipient de plastic, o sticluţă, pe noptiera unuia dintre pacienţi, iar în ea era o substanţă dezinfectantă. Bolnavul a simţit un miros înţepător şi nu a luat decât o înghiţitură, atunci când aparţinătorul i-ar fi dat medicamentele. Pentru a evita orice problemă, pacientului i s-a făcut şi o endoscopie de control, iar acum este foarte bine, nu este în pericol„, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa.

Citeşte şi: CAZ INCREDIBIL. O femeie a fost OPERATĂ pe cord deschis, din GREŞEALĂ