Ambasadorii statelor membre UE, informaţi că nu s-a ajuns încă la un acord privind Brexit

Ambasadorii celor 27 de state membre UE au fost informaţi că nu s-a ajuns încă la un acord privind Brexit, potrivit unor surse citate de Reuters.

RomaniaTV.net
14 oct. 2018, 18:36
Ambasadorii statelor membre UE, informaţi că nu s-a ajuns încă la un acord privind Brexit

Ambasadorii statelor Uniunii Europene, cu excepţia celui din Marea Britanie, au fost convocaţi, duminică, la o întâlnire, unii dintre aceştia speculând că ar putea fi vorba de anunţul unui acord privind Brexit.

Însă, oficiali europeni au anunţat, duminică, că nu s-a ajuns însă la o înţelegere privind termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi că este nevoie de întâlniri ulterioare.

Tot duminică, site-ul Politico a scris că negociatorii ieşirii Marii Britanii din UE au ajuns la un acord, citând surse diplomatice, însă Reuters notează că persoane care au legătură cu negocierile au susţinut că informaţia nu se confirmă, transmite News.ro.

Vicepreşedintele Partidului Conservator, James Cleverly, a declarat, duminică, pentru Reuters, că Marea Britanie nu va rămâne pe termen nedefinit în uniunea vamală a Uniunii Europene, iar termenul unui acord termporar referitor la domeniul vamal urmează să fie dezbătut.

”Nu vom rămâne pe termen nedefinit în uniunea vamală”, a declarat Cleverly la Sky News.

El a explicat că pe măsură ce vor fi semnate şi aplicate acorduri comerciale va putea fi discutat şi termenul acordului vamal temporar.

Între timp, premierul Theresa May nu a reuşit vineri să atragă sprijinul miniştrilor, membrilor divizaţi ai partidului său şi al parlamentarilor irlandezi care susţin guvernul minoritar.

Negocierile cu Uniunea Europeană s-au intensificat şi au devenit mai favorabile în ultima săptămână, cu toate că există încă piedici semnificative, a spus ministrul de Finanţe Philip Hammond.