Negocierile între UE şi Iran, la un pas de a fi compromise de un bărbat culcat pe spate, cu SEXUL la vedere

Un basorelief reprezentând un bărbat nud culcat pe spate, al cărui sex este vizibil, aflat la intrarea în Sala de Consiliu a Palatului Naţiunilor Unite de la Geneva, a fost mascat cu un panou mare alb, înaintea deschiderii marţi a negocierilor UE-Iran în dosarul nuclear, relatează AFP.

RomaniaTV.net
14 oct. 2013, 19:17
Negocierile între UE şi Iran, la un pas de a fi compromise de un bărbat culcat pe spate, cu SEXUL la vedere

Un basorelief reprezentând un bărbat nud, cu sexul vizibil, postat chiar la intrarea în Sala de Consiliu a Palatului Naţiunilor Unite de la Geneva  a fost mascat cu un panou mare alb, înaintea deschiderii marţi a negocierilor UE-Iran în dosarul nuclear.

Informaţia a fost dezvăluită luni, în pagina online a publicaţiei La Tribune de Genève, care precizează că panoul a fost instalat pentru ca să acopere basorelieful. În faţa panoului au fost instalate două steaguri, unul european, iar celălalt iranian.

„Montajul” ascunde un basorelief în marmură din Ashburton, o lucrare care aparţine sculptorului britanic Eric Gill. Intitulată „Crearea omului”, opera a fost inspirată în parte de fresca lui Michelangelo „Crearea lui Adam”. Marea Britanie a făcut-o cadou ONU în 1938.

Potrivit La Tribune de Genève, consultările între ONU şi Iran se vor desfăşura în saloane private care dau spre „Crearea Omului” şi nu se doreşte „şocarea” oaspeţilor iranieni.

Contactat în acest sens, serviciul de presă al ONU a răspuns că a dat curs cererii ţării gazdă, Elveţia.Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului elveţian de Externe, panoul a fost instalat pentru a crea un „fond neutru” în spatele participanţilor în momentul fotografiilor de grup. Ea a precizat că acest fundal ar servi la mascarea uşilor Sălii de Consiliu.