Nelson Mandela, fostul preşedinte sud-african, s-a internat în spital pentru analize medicale

Fostul preşedinte Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, a fost spitalizat sâmbătă în vederea efectuării unor examene medicale, iar acest erou al luptei împotriva apartheidului în Africa de Sud se simte bine, a anunţat Preşedinţia sud-africană.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 17:07
Nelson Mandela, fostul preşedinte sud-african, s-a internat în spital pentru analize medicale

„Astăzi, 8 decembrie 2012, fostul preşedinte Nelson Mandela a fost spitalizat la Pretoria pentru a fi supus unor examene”, a anunţat Cabinetul preşedintelui Jacob Zuma, adăugând că acesta „se simte bine şi nu există motive de îngrijorare”.

Nelson Mandela nu a mai apărut în public de la finala Cupei Mondiale la Fotbal, în 2010, organizată în ţara sa. Ultima sa internare la un spital a avut loc în februarie, când a suferit dureri la nivelul abdomenului.

„Mandela va primi îngriji medicale din când în când, un lucru care se întâmplă la vârsta sa„, adaugă Preşedinţia într-un comunicat.

Nelson Mandela a petrecut 27 de ani în închisoare pentru că a luptat împotriva regimului discriminatoriu pe bază de rasă din Adrica de Sud. El a devenit, în 1994, primul preşedinte de culoare al ţării, pe care a condus-o timp de cinci ani.