Nelu Carpen, procurorul fugar, a fost prins la Londra

Nelu Carpen, fost prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea şi urmărit internaţional din luna iunie, a fost prins la Londra, informează România TV. Carpen a fugit din ţară în clipa in care a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie.

31 oct. 2014, 15:12
Nelu Carpen, procurorul fugar, a fost prins la Londra

Nelu Carpen a fost prins în urma colaborării dintre autorităţile române şi cele britanice. „Arestarea celui în cauză a fost posibilă datorită cooperării dintre Biroul Naţional INTERPOL Bucureşti, Parchetul Curţii de Apel Braşov, IPJ Ilfov şi Biroul Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Londra cu autorităţile de aplicare a legii din Marea Britanie. Acesta va fi prezentat magistraţilor britanici care urmează să se pronunţe asupra mandatului european de arestare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Procurorul Nelu Carpen, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, a fugit din ţară, în vară, cu puţin timp înainte de sentinţă. În iunie, Înalta Curte l-a găsit vinovat, definitiv, pentru corupţie. Poliţiştii nu au putut însă să pună în executare mandatul de încarcerare. Aşa că fostul şef al Parchetului Buftea a fost dat în urmărire internaţională.

La începutul lunii iunie Înalta Curte de Casaţie şi Jutiţie l-a găsit vinovat pe fostul şef al Parchetului Buftea, procurorul Nelu Carpen, de trafic de influenţă şi l-a condamnat la 6 ani cu executare. În momentul în care poliţiştii de la serviciul urmăriri din Ilfov au mers să pună în executare mandatul, procurorul a fost de negăsit.

Carpen ceruse, ca prim-procuror la Buftea, 4.000 € pentru a nu trimite în judecată două persoane. În acelaşi dosar au mai fost condamnate alte patru persoane: un judecător, doi avocaţi şi un poliţist.