Avocatul lui Mircea Băsescu: Lipsesc anumite părţi din înregistrările de la dosar. Facem plângere la CEDO

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat, în direct la România TV, că va face plângere la Curtea Europeană, întrucât instanţele au decis să nu-l judece pe fratele preşedintelui în stare de libertate şi, spune apărătorul, nu are acces la înregistrările din dosar.

12 aug. 2014, 17:47
Avocatul lui Mircea Băsescu: Lipsesc anumite părţi din înregistrările de la dosar. Facem plângere la CEDO

Mai mult, Nelu Taşcă a reiterat afirmaţiile lui Mircea Băsescu, care a declarat că înregistrările în care vorbeşte despre bani au fost trunchiate, au fost tăiate.

„Am cerut să ni se spună ce pericol prezintă punerea în libertatea a lui Mircea Băsescu. Vom face plângere la Curtea Europeană. Mircea Băsescu a cerut să aibă acces la înregistrări, pentru că lipsesc anumite părţi din acestea, sunt fraze scoase din context. Legal, putem cere accesul la dosar, dar acum e vacanţă, iar dosarul e foarte greu de prins, am încercat să-l copiem, ne-a luat o săptămână”, a declarat Nelu Taşcă, în exclusivitate pentru România TV.

Mircea Băsescu, din nou în faţa judecătorilor. Va fi verificată legalitatea arestării preventive

De asemenea, avocatul a mai spus că va cere strămutarea dosarului, doar că în acest moment al procesului nu este posibil acest lucru. 

„Nu e posibilă strămutarea dosarului în acest moment, dar o vom cere. Justiţia e complet independentă, dar sunt şi magistraţi care rămân la anumite… studii. Mircea Băsescu este revoltat de ce se întâmplă, instanţa trebuie să ne spună ce pericol prezintă punerea lui în libertate”, a mai spus avocatul.

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis marţi ca Mircea Băsescu să rămână în arest preventiv. Decizia instanţei nu este definitivă, ea poate fi atacată la Curtea de Apel.

„Vom uza de toate căile posibile, inclusiv prin plângere la CEDO pentru că acum stă în arest preventiv fără motive temeinice. În afara gravităţii faptei şi a unui pericol public, invocat abstract, pentru că nu există pericol public dacă ar fi cercetat la domiciliu, nu există alte motive temeincie care să justice această măsură”, a spus avocatul Nelu Traşcă.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă.