Nelu Tătaru, despre epidemia de coronavirus: „După 15 octombrie, ne gândim că ar putea reapărea”

Nelu Tătaru a declarat, miercuri seară, că epidemie de coronavirus ar putea reapărea după 15 octombrie. Ministrul Sănătăţii a mai precizat că 29.019 subiecți vor participa la testarea în masă pentru a se stabili cum a circulat coronavirusul.

03 iun. 2020, 18:27
Nelu Tătaru, despre epidemia de coronavirus: „După 15 octombrie, ne gândim că ar putea reapărea”

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi. După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a spus Nelu Tătaru la B1. 

Nelu Tătaru: 29.019 subiecți vor participa la TESTAREA ÎN MASĂ pentru a se stabili cum a circulat coronavirusul

Ministrul Sănătății a mai vorbit şi despre testarea în masă care se va face în țară pentru a se stabili cum a circulat coronavirusul.

„Testul de prevalență va fi iunie, iulie și poate august. În fiecare județ se vor selecta 3 laboratoare. Eșantionul calculat este de 29.019 subiecți. La fiecare laboratoare vor veni pacienți pentru analize. Se va lua un ser rezidual, cu acordul pacienților, și se va face testul.

Ne va arăta cât din populație a trecut prin boală și, astfel vom putea previziona ce se va întâmpla în toamnă-iarnă”, anunță Nelu Tătaru.

Citeşte şi Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie