Nemanja Matic explică de ce a refuzat să poarte simbolul macului la ultimul meci: Pentru mine e amintirea unui atac pe care l-am trăit

Mijlocaşul sârb al echipei Manchester United, Nemanja Matic, spune că nu poartă simbolul macului pe tricou deoarece îi aminteşte de bombardamentele NATO asupra Iugoslaviei, el având la acea vreme 12 ani.

05 nov. 2018, 16:59
Nemanja Matic explică de ce a refuzat să poarte simbolul macului la ultimul meci: Pentru mine e amintirea unui atac pe care l-am trăit

În 1999, NATO a bombardat Iugoslavia pentru a determina armata sârbă să se retragă din Kosovo. Matic a fost singurul jucător care nu a purtat un emblema cu macul în timpul meciului cu Bournemouth (2-1), sâmbătă.

Sârbul, în vârstă de 30 de ani, a precizat pe Instagram că respectă dreptul celorlalţi jucători de a purta acest simbol, dar a subliniat că personal nu-l va avea pe tricou nici duminică, la derbyul cu Manchester City.

Pentru mine este doar o amintire a unui atac pe care l-am trăit personal ca un adolescent înfricoşat în vârstă de 12 ani din Vrelo. Ţara mea a fost devastată de bombardamentele din 1999”, a spus Matic.

11 noiembrie, Remembrance Day („Ziua amintirii”), este în Marea Britanie ziua comemorării armistiţiului ce a pus capăt primului Război Mondial, simbolul macului fiind purtat în semn de omagiu pentru morţii din prima conflagraţie mondială.