Nepotul lui Gigi Becali, reţinut într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani

Nepotul lui Gigi Becali, Viorel Tudorache, a fost reţinut joi într-un dosar în care este suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii susţin că Viorel Tudorache ar fi vândut unor cetăţeni arabi, fără a le emite factură, sediul fostului cinematograf Aurora din sectorul 2 al Capitalei.

RomaniaTV.net
16 apr. 2015, 13:50

Procurorii au emis un mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Viorel Tudorache. Nepotul lui Becali urmează să fie prezentat judecătorilor de la Tribunalul Bucurşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse din Poliţie citate de Mediafax, Viorel Tudorache, în calitate de reprezentant al companiei hoteliere Georvit, ar fi vândut fără să emită factură, unor cetăţeni arabi, clădirea fostului cinematograf Aurora, contra sumei de 6.430.000 de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro). El ar fi provocat astfel un prejudiciu de 2,6 milioane de lei, prin neplata taxelor către stat. Tudorache obţinuse imobilul respectiv, care fusese naţionalizat, prin preluarea drepturilor litigioase.

Peste 80 de polițiști bucureșteni au efectuat, joi, 15 percheziții domiciliare, în Capitală și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Persoanele bănuite, în baza unor adeverințe de salariat false, emise de mai multe societăți comerciale, au accesat credite bancare în mod ilicit. În urma documentării activității infracționale, la care a participat și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, s-a stabilit că bănuiții au efectuat tranzacții imobiliare — construcție și vânzare — fără documente legale, în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor, banii obținuți astfel fiind investiți în construcția unor noi imobile de locuințe.