Netanyahu a transmis României că speră că ROMÂNIA îşi va muta ambasada la Ierusalim

Benjamin Netanyahu scrie despre întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi spune că şi-a exprimat speranţa că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai curând posibil.

27 apr. 2018, 18:02
Netanyahu a transmis României că speră că ROMÂNIA îşi va muta ambasada la Ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu scrie pe pagina sa de Facebook despre vizita făcută în Israel de premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, el arătând că le-a transmis oficialilor români că speră că „va exista o susţinere largă în România” şi că ţara noastră „îşi va muta ambasada în Ierusalim cât mai curând, oferind o nouă expresie a prieteniei istorice dintre cele două ţări”.

 „Prim-ministrul Benjamin Netanyahu s-a întâlnit săptămâna aceasta cu prim-ministrul român, cu ministrul român de externe şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor din România. Aceste întâlniri au reflectat relaţia specială dintre naţiuni de-a lungul multor ani. Prim-ministrul le-a mulţumit oaspeţilor pentru prietenia lor şi pentru vizita lor, în timpul festivităţilor care au marcat cea de-a 70-a aniversare a independenţei Israelului”, se menţionează în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a premierului israelian.

Netanyahu mai spune că a discutat cu oficialii români despre consolidarea în continuare a relaţiilor dintre cele două ţări şi au convenit ca în lunile următoare la Bucureşti să aibă loc o întâlnire la nivel de guvern, la care să participe oamenii de afaceri şi investitori israelieni pentru a adânci legăturile dintre Israel şi România în domeniul comerţului, tehnologiei, investiţiilor, cibernetice şi sănătăţii.

„Prim-ministrul a subliniat că Ierusalimul a fost capitala eternă a poporului evreu timp de 3,000 de ani. Acesta este căminul Knesset, al preşedintelui statului, al Guvernului Israelului şi al Curţii Supreme şi este firesc ca ambasadele străine din Israel să fie amplasate aici. Prim- ministru a remarcat importanţa deciziei istorice a preşedintelui Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim în zilele care urmează. Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că există un sprijin larg în România pentru un pas similar şi că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai curând posibil, oferind o nouă expresie a prieteniei istorice dintre cele două ţări”, se mai arată în mesajul premierului israelian, care a postat şi o fotografie alături de Viorica Dăncilă.