Netanyahu a comparat atentatul cu camion din Ierusalim cu atacurile teroriste din Europa

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a asemănat atacul comis duminică cu un camion la Ierusalim în care au fost uciși patru soldați israelieni cu atentatele comise anul trecut în Europa, relatează luni DPA.

09 ian. 2017, 09:25

„Atentatul (de duminică) face parte din același model inspirat de Statul Islamic pe care l-am văzut mai întâi în Franța, apoi în Germania, și acum la Ierusalim”, a spus Netanyahu.

Premierul israelian a afirmat că bărbatul care a condus camionul, identificat de poliție ca fiind Fadi al-Qanbar, în vârstă dec 28 de ani, este „un susținător al Statului Islamic”. Atacatorul a fost împușcat mortal la fața locului, scrie Times of Israel.

Echipele de securitate israeliene au închis Jabel Mukaber, cartierul palestinian din care provenea atacatorul, a mai spus el. Conform poliției, nouă persoane au fost arestate în Ierusalimul de Est în legătură cu atentatul, dintre care cinci sunt membri ai familiei atacatorului.

Citeşte şi ATAC TERORIST în Ierusalim. Un camion a intrat într-un grup de pietoni: Patru MORŢI şi 15 răniţi VIDEO

Premierul Netanyahu și ministrul apărării Avigdor Lieberman au decis o serie de măsuri, inclusiv ca simpatizanți ai SI să fie puși sub detenție administrativă. Nu în ultimul rând, cabinetul a mai decis să nu predea familiei corpul atacatorului și locuința acestuia să fie demolată cât mai curând posibil, potrivit publicaţiei Times of Israel.

Incidentul de duminică, din Ierusalimul de Est, este cel mai sângeros atac care a avut loc în Israel în ultimele luni. Patru soldați au fost uciși și alte 15 persoane au fost rănite de un palestinian care a intrat cu un camion într-un grup de tineri recruți aflați în excursie la Ierusalim.